Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Titus Corlăţean s-a intalnit cu o delegatie olandeza


14 mai 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Vineri, 11 mai 2012, reprezentanţii Ministerului Justiţiei au primit vizita unei delegaţii olandeze alcătuite din consilierul diplomatic al premierului olandez, Ronald van Roeden, şi directorul general pentru cooperare europeană din cadrul Ministerului olandez al Afacerilor Externe, Robert E. de Groot. Reuniunea s-a derulat în prezenţa ambasadorului Olandei în România, E.S. Johannes Hendrik Matheus van Bonzel, potrivit unui comunicat al MJ.

Delegaţia a fost primită de ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, şi de secretarul de stat Lidia Barac. Ministrul Justiţiei a asigurat partea olandeză de angajamentul noului Guvern în continuarea demersurilor deja întreprinse de autorităţile române pentru reforma justiţiei;şi-a manifestat totodată încrederea că acestea vor contribui la luarea unei decizii pozitive la nivel european în septembrie 2012, când vor avea loc următoarele discuţii privind aderarea României la Spaţiul Schengen.

Titus Corlăţean: „Sunt încrezător că progresele României vor fi luate în considerare de Guvernul Olandei şi vor duce la adoptarea unor decizii pozitive în cadrul Consiliului JAI din septembrie 2012. Există în mod cert voinţă politică atât din partea Guvernului român, cât şi a Parlamentului de a continua eforturile de reformă a justiţiei.”

Partea olandeză a subliniat importanţa respectării statului de drept în întregul spaţiu european de libertate şi securitate. „Este important ca, în anii ce vor veni, să se facă mai mult în acest domeniu şi de aceea eforturile comune ale Comisiei Europene şi Statelor Membre pentru promovarea statului de drept ar trebui să se intensifice”, a declarat un reprezentant al părţii olandeze.

Secretarul de stat Lidia Barac s-a raliat opiniei exprimate de partea olandeză,  de interes general, reiterând poziţia exprimată de Ministerul Justiţiei privind respectarea cerinţelor statului de drept în toate Statele Membre.  Potrivit secretarului de stat, „o preocupare sporită sub acest aspect ar consolida criteriile statului de drept şi ar face mai puţin auzite poziţii excesive cu privire la inexistenţa statului de drept în anumite State Membre”.

Au fost de asemenea aduse în discuţie aspecte punctuale legate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, Strategia Naţională Anticorupţie, integritatea în sistemul judiciar, oportunităţi de consolidare a colaborării bilaterale deja fructuoase dintre România şi Olanda.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică