Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Criteriile de diferentiere pentru stabilirea indemnizatiilor pentru functiile de conducere din invatamantul superior


14 mai 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 316 din data de 11 mai 2012 a fost publicat Ordinul ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului nr. 3886/2012 privind aprobarea criteriilor de diferentiere intre institutiile de invatamant superior de stat, precum si in interiorul acestora, in vederea stabilirii cuantumului indemnizatiilor pentru functiile didactice de conducere.

Functiile de conducere din invatamantul superior prevazute de Legea educatiei nationale nr. 1/2011 sunt urmatoarele: rector, prorector, director al Consiliului pentru studiile universitare de doctorat, director general administrative, decan, prodecan, director de departament.

Indemnizatiile lunare de conducere specifice functiilor de conducere la nivelul universitatii se diferentiaza luand in considerare criteriile pe baza carora se realizeaza evaluarea in scopul clasificarii universitatilor si ierarhizarii programelor de studii, prevazute in HG nr. 789/2011.

Indemnizatiile lunare de conducere specifice functiilor de conducere la nivelul facultatii se diferentiaza luand in considerare numarul studentilor.

Cuantumul indemnizatiilor de conducere se calculeaza ca procent din nivelul minim al salariului de incadrare al functiei didactice de profesor universitar cu vechime in invatamant de peste 40 de ani si devine baza de calcul pentru celelalte sporuri si drepturi salariale.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro