Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarTop LegalUniversitaria
TOP LEGAL
CorporatePlatinum members
Print Friendly, PDF & Email

Protocol de colaborare INM-UNBR
14.05.2012 | JURIDICE.ro

La data de 9 mai 2012, Uniunea Naţională a Barourilor din România şi Institutul Naţional al Magistraturii au încheiat un Protocol de colaborare – cadru, având ca obiect asigurarea efectuării unor stagii practice de către auditorii de justiţie, în vederea cunoaşterii activităţilor specifice desfăşurate în cadrul formelor de exercitare a profesiei de avocat – cabinetelor/societăţilor de avocatură – cu relevanţă pentru profesia de magistrat, potrivit unui comunicat al INM.

Conducerea INM a multumit pentru deosebita colaborare şi implicarea în realizarea acestui demers comun distinşilor reprezentanţi ai UNBR, respectiv domnilor: avocat dr. Gheorghe FLOREA – Preşedinte al UNBR, avocat dr. Dan OANCEA – Vicepreşedinte al UNBR, avocat dr. Traian BRICIU – Director executiv al Institutului pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor.

Includerea în programul de formare profesională iniţială a auditorilor de justiţie din anul I a unui stagiu practic în cadrul unor cabinete/societăţi de avocatură, ca etapă obligatorie a formării,  a fost aprobată de Consiliului Ştiinţific al INM pentru anul de formare 2011 – 2012 şi, ulterior, de Consiliul Superior al Magistraturii, prin Hotărârea Plenului nr. 827/15.11.2011. Propunerea astfel formulată a avut în vedere Comunicarea Comisiei către Parlamentul european, Consiliu, Comitetul economic şi social şi Comitetul regiunilor cu privire la instaurarea unui climat de încredere în justiţie la nivelul UE – COM(2011) 551 final/Bruxelles, 13.09.2011, prin care se încurajează dezvoltarea de parteneriate în sectoarele public şi privat, corelată cu obiectivul urmărit în cadrul INM şi consacrat în Strategia de formare iniţială, acela de a asigura auditorilor de justiţie o formare pluralistă.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.