Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Protocol de colaborare INM-UNBR
14.05.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

La data de 9 mai 2012, Uniunea Naţională a Barourilor din România şi Institutul Naţional al Magistraturii au încheiat un Protocol de colaborare – cadru, având ca obiect asigurarea efectuării unor stagii practice de către auditorii de justiţie, în vederea cunoaşterii activităţilor specifice desfăşurate în cadrul formelor de exercitare a profesiei de avocat – cabinetelor/societăţilor de avocatură – cu relevanţă pentru profesia de magistrat, potrivit unui comunicat al INM.

Conducerea INM a multumit pentru deosebita colaborare şi implicarea în realizarea acestui demers comun distinşilor reprezentanţi ai UNBR, respectiv domnilor: avocat dr. Gheorghe FLOREA – Preşedinte al UNBR, avocat dr. Dan OANCEA – Vicepreşedinte al UNBR, avocat dr. Traian BRICIU – Director executiv al Institutului pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor.

Includerea în programul de formare profesională iniţială a auditorilor de justiţie din anul I a unui stagiu practic în cadrul unor cabinete/societăţi de avocatură, ca etapă obligatorie a formării,  a fost aprobată de Consiliului Ştiinţific al INM pentru anul de formare 2011 – 2012 şi, ulterior, de Consiliul Superior al Magistraturii, prin Hotărârea Plenului nr. 827/15.11.2011. Propunerea astfel formulată a avut în vedere Comunicarea Comisiei către Parlamentul european, Consiliu, Comitetul economic şi social şi Comitetul regiunilor cu privire la instaurarea unui climat de încredere în justiţie la nivelul UE – COM(2011) 551 final/Bruxelles, 13.09.2011, prin care se încurajează dezvoltarea de parteneriate în sectoarele public şi privat, corelată cu obiectivul urmărit în cadrul INM şi consacrat în Strategia de formare iniţială, acela de a asigura auditorilor de justiţie o formare pluralistă.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.