Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Protocol de colaborare INM-UNBR


14 mai 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

La data de 9 mai 2012, Uniunea Naţională a Barourilor din România şi Institutul Naţional al Magistraturii au încheiat un Protocol de colaborare – cadru, având ca obiect asigurarea efectuării unor stagii practice de către auditorii de justiţie, în vederea cunoaşterii activităţilor specifice desfăşurate în cadrul formelor de exercitare a profesiei de avocat – cabinetelor/societăţilor de avocatură – cu relevanţă pentru profesia de magistrat, potrivit unui comunicat al INM.

Conducerea INM a multumit pentru deosebita colaborare şi implicarea în realizarea acestui demers comun distinşilor reprezentanţi ai UNBR, respectiv domnilor: avocat dr. Gheorghe FLOREA – Preşedinte al UNBR, avocat dr. Dan OANCEA – Vicepreşedinte al UNBR, avocat dr. Traian BRICIU – Director executiv al Institutului pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor.

Includerea în programul de formare profesională iniţială a auditorilor de justiţie din anul I a unui stagiu practic în cadrul unor cabinete/societăţi de avocatură, ca etapă obligatorie a formării,  a fost aprobată de Consiliului Ştiinţific al INM pentru anul de formare 2011 – 2012 şi, ulterior, de Consiliul Superior al Magistraturii, prin Hotărârea Plenului nr. 827/15.11.2011. Propunerea astfel formulată a avut în vedere Comunicarea Comisiei către Parlamentul european, Consiliu, Comitetul economic şi social şi Comitetul regiunilor cu privire la instaurarea unui climat de încredere în justiţie la nivelul UE – COM(2011) 551 final/Bruxelles, 13.09.2011, prin care se încurajează dezvoltarea de parteneriate în sectoarele public şi privat, corelată cu obiectivul urmărit în cadrul INM şi consacrat în Strategia de formare iniţială, acela de a asigura auditorilor de justiţie o formare pluralistă.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro