Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Expertiza efectuata cu citarea gresita a uneia din parti. Consecinte


15 mai 2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept civil, Litigii

Înalta Curte de Casație si Justiție a hotărât că expertiza este lovită de nulitate în situația în care a fost efectuată cu citarea pârâtei la o altă adresă decât cea indicată în întâmpinare, vătămarea procesuală a părții care nu şi-a putut prezenta punctul de vedere cu ocazia măsurătorilor efectuate de expert fiind astfel evidentă. Prin urmare, întrucât raportul de expertiză a stat la baza pronuțării soluţiei primei instanţe, sancţiunea nulităţii acestuia este de natură să afecteze și sentința acestei instanțe, astfel că se impune refacerea raportului de expertiză, admiterea recursului declarat şi trimiterea cauzei spre rejudecare în apel, casarea fiind totală. (Decizia nr. 1660 din 8 martie 2012 pronunțată în recurs de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație si Justiție având ca obiect restituire imobil în temeiul Legii nr. 10/2001)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică