Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Conferinta Nationala XXIX ELSA Romania
16.05.2012 | JURIDICE.ro, Ovidiu Razvan NISTOR

În perioada 26-29 Aprilie la Eforie Nord a avut loc cea de-a 29-a Conferință Națională ELSA România, care a adunat 200 de membri din cele 10 grupuri locale ale ELSA România și anume: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu și Timișoara.

Conferința Națională se organizează de două ori pe an și are ca scop întrunirea Consiliului Național, unicul organ decizional al Asociației, adoptând hotărâri și decizii privitoare la organizarea și bunul mers al Asociației, urmând ca Biroul Național să le pună în aplicare, fiind organul executiv.

Activitatea în cadrul Conferinței Naționale constă în Ateliere de Lucru, Training-uri, Plenare, petreceri, totul culminând cu Balul Juriștilor.

În cadrul atelierelor de lucru se discută despre evenimentele și proiectele realizate sau în curs de desfășurare și se planifică proiectele viitoare, la baza atelierelor stând transferul de know-how și căutarea de soluții pentru problemele întâmpinate în implementarea proiectelor.

Trainingurile, destinate instruirii membrilor ELSA, sunt ținute, de regulă, de trainerii ELSA România. Aceștia sunt acum Alumni care au facut și ei parte din Asociație, așadar pot pregăti traininguri pe tematici generale, însa raportate și aplicabile proiectelor ELSA. Temele abordate la Eforie Nord au fost: Negociere, Public Speaking, Fundraising si Project Management.

Cele două plenare, de deschidere și de încheiere, reprezintă scopul central al întrunirii Consiliului Național, și anume luarea de hotărâri și decizii referitoare la viitorul Asociației, cât și alegerea membrilor viitorului Birou Național, al cărui mandat începe la data de 1 August.

Legat de latura socială a Conferinței Naționale, aceasta se concretizează în sesiuni de team-bulding și petreceri tematice, totul culminând cu Balul Juriștilor, un bal de gală în care eleganța si distincția specifică juriștilor își face apariția.

La fiecare Conferință Națională participă atât membrii ai Biroului Internațional, partenerii ELSA România, cât și Seniorii ELSA România, foști membri care acum reprezintă elita juriștilor din România și care susțin Asociația și îndrumă membrii săi.

Despre ELSA România

ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la Drept care activează la nivel naţional, reunind aproximativ 800 de membri activi din Arad, Brașov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Craiova, Iaşi, Oradea, Sibiu și Timişoara. ELSA România a luat fiinţă în 1990, în 1993 devenind membru cu drepturi depline al ELSA Internaţional.

Proiectele ELSA România
ELSA România desfășoară diverse proiecte, la nivel local, național sau internațional, cuprinzând școli de vară, seminare, conferințe, stagii de practică pentru studenți români și străini, concursuri de procese simulate la nivel local, național și internațional, redactarea unor ghiduri de carieră sau reviste juridice, programe de cercetare juridică, concursuri de eseuri, vizite de studiu, etc.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați pagina web a Asociației: www.elsa.ro

Despre ELSA

Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept (ELSA – The European Law Students’ Association) este cea mai mare organizaţie a studenţilor în drept şi a tinerilor jurişti din lume. ELSA este o organizaţie apolitică, independentă şi non-profit, care funcţionează pe baza voluntariatului.  În momentul actual din asociaţie fac parte 41 de ţări de pe întreg cuprinsul Europei. ELSA numără în prezent 30.000 de membri cuprinşi în 300 de grupuri locale din tot atâtea Facultăţi de Ştiinţe Juridice din Europa.

Filozofia ELSA

Viziune:

„O lume dreaptă, în care demnitatea umană şi diversitatea culturală sunt respectate”.

Scop:

Să contribuim la educaţia juridică, să stimulăm înţelegerea reciprocă, să promovăm responsabilitatea şi implicarea socială a studenţilor în Drept şi a tinerilor jurişti.

La nivel internațional, ELSA a dobândit statut consultativ pe lângă diferite organisme ale Națiunilor Unite, cum ar fi UNESCO, UN ECOSOC și UNCITRAL. La sesiunile acestora de lucru, participă în mod constant delegații internaționale ELSA.

Totodată, ELSA este membru observator al Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale(WIPO) cu drept de a trimite delegații la sesiunile acestora. Din 2008, ELSA Internațional este partener al Consiliului Europei în domeniul Drepturilor Omului.

Ovidiu Razvan NISTOR
Presedinte ELSA Romania


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.