« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

NNDKP a asistat Nokia Romania pe parcursul intregii proceduri de concediere colectiva din fabrica de la Jucu
16.05.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat Nokia România cu privire la toate aspectele complexe de dreptul muncii legate de disponibilizările colective ale angajaţilor de la fabrica din Jucu, judeţul Cluj.

În contextul închiderii fabricii la finalul anului trecut, echipa de dreptul muncii a firmei, coordonată de Luminiţa Dima (partener) a consiliat Nokia pe parcursul întregii proceduri, asistând compania în timpul consultărilor cu sindicatele şi în redactarea tuturor documentelor necesare concedierii colective. Complexitatea procedurii a determinat o abordare multidisciplinară ce a inclus şi asistenţă juridică pe aspecte de protecţia datelor, acordată de o echipă specializată coordonată de Roxana Ionescu (asociat manager).

Totodată, echipa NNDKP a consiliat Nokia în relaţionarea cu autorităţile competente şi în definitivarea şi implementarea programului „Bridge”, ce a avut ca scop sprijinirea financiară şi profesională a angajaţilor ce urmau a fi disponibilizaţi, cărora li s-au acordat salarii compensatorii, grant-uri, bonusuri şi training specializat.

„Proiectul a fost unic nu doar din perspectiva complexităţii aspectelor juridice analizate, dar şi prin prisma magnitudinii acestei disponibilizări, a particularităţilor pe care le-au avut consultările cu sindicatele şi discuţiile cu autorităţile. Asistenţa juridică integrată pe care echipa NNDKP a oferit-o în întreaga procedură a urmărit echilibrul între nevoile angajaţilor, strategia generală de retragere a Nokia şi cadrul legislativ din România”, a declarat Luminiţa Dima, coordonatorul practicii de dreptul muncii a NNDKP.

Nokia a anunţat închiderea fabricii de la Jucu în septembrie 2011. NNDKP a acordat asistenţă juridică în cadrul întregului proiect ce s-a finalizat în aprilie 2012, inclusiv în timpul stadiilor finale ale programului „Bridge”. Acesta a asigurat angajaţilor patru niveluri salariale compensatorii, în funcţie de numărul de ani petrecuţi la Nokia (de exemplu, până la şapte salarii compensatorii pentru un angajat cu o experienţă de patru ani alături de Nokia). Programul a inclus de asemenea oferirea unui telefon mobil gratuit, a bonusurilor de Crăciun şi a grant-urilor pentru pornirea unei afaceri sau pentru finalizarea studiilor.

Despre practica de dreptul muncii. Despre NNDKP: Avocaţii NNDKP specializaţi în dreptul muncii oferă asistenţă companiilor locale şi internaţionale în probleme de dreptul muncii precum: negocierile colective, încheierea contractelor de muncă şi conţinutul acestora, concedierea salariaţilor (inclusiv concedierile colective), redactarea şi aplicarea regulamentelor şi politicilor interne, salarizarea şi alte beneficii acordate salariaţilor, transferul de întreprindere, aspecte privind securitatea şi sănătatea în muncă. Expertiza şi specializarea echipei de dreptul muncii se reflectă prin domeniile variate în care activează clienţii practicii: construcţii, IT, bancar, industria alimentară, agricultură, comerţ, construcţii de maşini, gaze naturale, pharma, servicii petroliere. Printre clienţii practicii de dreptul muncii se numără companii mari şi medii precum: Bechtel, GDF Suez România, Herbalife, Hilton, Ixia, McDonald’s, Microchip, Microsoft, Monsanto şi Rompetrol.
Implicarea NNDKP în acest proiect confirmă capacitatea echipei NNDKP de a gestiona într-o manieră integrată proiecte complexe, cu o abordare multidisciplinară, ce implică asistenţă în domenii de practică emergente precum dreptul mediului, protecţia datelor, dreptul concurenţei, care se alătură domeniilor consacrate din consultanţa juridică.
Cu o echipă formată din 150 de avocaţi si consultanţi şi 75 de angajaţi în departamentele suport, NNDKP a reuşit performanţa de a fi desemnată, pentru a doua oară în ultimii patru ani, „Firma anului în România” de ediţia europeană (Chambers Europe) a prestigiosului ghid juridic Chambers & Partners.

Totodată NNDKP domină ierarhia Chambers Europe şi în acest an, rămânând cea mai bine clasată firmă de avocatură din România în topul ghidului juridic. NNDKP ocupă prima poziţie în următoarele arii de practică: drept bancar şi finanţări; drept corporatist/M&A; litigii; dreptul muncii; energie şi resurse naturale; proprietate intelectuală; proiecte PPP; tranzacţii imobiliare; restructurare/insolvenţă şi consultanţă fiscală. Firma a ocupat a doua poziţie în domeniul concurenţei.

Mai mult, în 2011 şi 2012 a rămas singura casă de avocatură situată pe primele poziţii de alte trei ghiduri juridice internaţionale – The European Legal 500, IFLR 1000 şi Chambers Global – în toate domeniile pe care acestea le-au cercetat în România.

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD