Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Curtea de Apel Galati. Comunicare act de procedura catre o societate comerciala prin afisare
17.05.2012 | Raluca CÎRSTEA

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Galaţi a hotărât că este nelegală comunicarea unui act de procedură către o societate comercială prin afişare în situaţia în care s-a făcut dovada faptului că la sediul societăţii respective se afla în permanenţă o persoană care putea primi corespondenţa.

În speţă, în apel, cu ocazia dezbaterilor, judecarea cauzei s-a făcut cu procedura de citare ca fiind îndeplinită prin afişare cu societatea-apelantă-parte civilă în proces. Chiar dacă legea apreciază ca fiind îndeplinită procedura de citare în cazul afişării citaţiei, pe motivul că nici o persoană nu a fost găsită la adresa indicată, în recurs, recurenta a depus la dosarul cauzei înscrisuri din care rezultă că la sediul societăţii exista permanent cel puţin o persoană care putea primi corespondenţa, respectiv contractul de prestări de servicii pentru paza sediului firmei din care rezultă că la sediul acesteia se afla în permanenţă o persoană care putea primi corespondenţa chiar şi în afara orelor de program.

În aceste condiţii, Curtea  a apreciat că recurenta a făcut dovada că procedura de citare prin afişare pentru termenul în care s-a judecat cauza în apel nu este legal îndeplinită. În mod normal, citaţia ar fi trebuit să fie în timpul orelor de program înmânată secretariatului societăţii comerciale care primea corespondenţa iar în afara orelor de program paznicilor care asigurau paza societăţii comerciale. (Decizia penală nr. 363 din 18 iunie 2008 pronunţată în recurs de Secţia penală a Curţii de Apel Galaţi având ca obiect falsul în înscrisuri sub semnătură privată/art. 290 C.P. –JURINDEX2009442313judecători: Petruş Dumitru, Mariana Ghena şi Ion Avram).

Raluca CÎRSTEA, avocat SVSAPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.