Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Galati. Comunicare act de procedura catre o societate comerciala prin afisare


17 mai 2012 | Raluca CÎRSTEA
Secţiuni: Corporate, Jurisprudență Curți de Apel, Litigii
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel Galaţi a hotărât că este nelegală comunicarea unui act de procedură către o societate comercială prin afişare în situaţia în care s-a făcut dovada faptului că la sediul societăţii respective se afla în permanenţă o persoană care putea primi corespondenţa.

În speţă, în apel, cu ocazia dezbaterilor, judecarea cauzei s-a făcut cu procedura de citare ca fiind îndeplinită prin afişare cu societatea-apelantă-parte civilă în proces. Chiar dacă legea apreciază ca fiind îndeplinită procedura de citare în cazul afişării citaţiei, pe motivul că nici o persoană nu a fost găsită la adresa indicată, în recurs, recurenta a depus la dosarul cauzei înscrisuri din care rezultă că la sediul societăţii exista permanent cel puţin o persoană care putea primi corespondenţa, respectiv contractul de prestări de servicii pentru paza sediului firmei din care rezultă că la sediul acesteia se afla în permanenţă o persoană care putea primi corespondenţa chiar şi în afara orelor de program.

În aceste condiţii, Curtea  a apreciat că recurenta a făcut dovada că procedura de citare prin afişare pentru termenul în care s-a judecat cauza în apel nu este legal îndeplinită. În mod normal, citaţia ar fi trebuit să fie în timpul orelor de program înmânată secretariatului societăţii comerciale care primea corespondenţa iar în afara orelor de program paznicilor care asigurau paza societăţii comerciale. (Decizia penală nr. 363 din 18 iunie 2008 pronunţată în recurs de Secţia penală a Curţii de Apel Galaţi având ca obiect falsul în înscrisuri sub semnătură privată/art. 290 C.P. –JURINDEX2009442313judecători: Petruş Dumitru, Mariana Ghena şi Ion Avram).

Raluca CÎRSTEA, avocat SVSA

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro