Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Curtea de Apel Brasov. Comunicare act de procedura catre o societate comerciala prin afisare


17 mai 2012 | Raluca CÎRSTEA
Secţiuni: Corporate, Jurisprudență Curți de Apel, Litigii
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel Braşov a hotărât că  în situaţia comunicării către o societate comercială a unui act de procedură prin afişare, faptul că societatea respectivă are portar permanent iar actul de procedură ar fi trebuit să fie înmânat acestuia nu poate fi acceptat ca motiv de nulitate a dovezii de comunicare a actului procedural.

În speţă, recurenta a invocat excepţia nulităţii dovezii de comunicare a sentinţei, susţinând că nu era posibilă afişarea sentinţei civile la sediul recurentei sub pretextul că agentul procedural nu a găsit nicio persoană, în vederea comunicării sentinţei, atâta timp cât societatea are personal de pază, portar şi din foile colective de prezenţă din luna când a fost comunicată prin afişare sentinţa rezultă că exista la societate personal care presta activitate chiar şi în zilele de sâmbătă şi duminică.

Curtea a apreciat că situaţia invocată de recurentă în sensul că societatea are portar permanent şi că sentinţa trebuia înmânată acestuia – situaţie care nu rezultă din cuprinsul procesului verbal de predare a sentinţei – nu poate fi acceptată ca motiv de nulitate a actului procedural arătat, deoarece acesta face dovada deplină cu privire la faptele constate de agentul procedural, susţinerea recurentei fiind o simplă prezumţie a acesteia că „portarul, agentul de pază” ar fi fost prezent la serviciu şi ar fi putut primi comunicarea sentinţei, iar probele invocate de recurentă în susţinerea excepţiei nu pot contrazice menţiunile din actul procedural arătat, acesta având forţa probantă a unui înscris autentic. (Decizia civilă nr. 575 din 14 mai 2008 pronunţată în recurs de Secţia litigii de muncă şi asigurări sociale a Curţii de Apel Braşov având ca obiect drepturi băneşti – JURINDEX2009642051judecători: Anca Pîrvulescu, Cristina Ştefăniţă şi Nicoleta Grigorescu).

Raluca CÎRSTEA, avocat SVSA

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro