Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Drept penal Flux informații

INFO-DNA, 16 mai 2012

17 mai 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești efectuează cercetări penale față de inculpații:

DUMITRU DANIEL, inspector de specialitate în cadrul Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (I.S.C.I.R.), în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită,

TUDOR VALERIU-PAVEL, director al Sucursalei Pitești a S.C. Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (C.N.C.I.R.) SA București, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită,

CORNEA CRISTINA-ELENA, contabil la SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În data de 15 mai 2012, inculpatul Dumitru Daniel, inspector de specialitate în cadrul I.S.C.I.R. București, a primit de la inculpații Tudor Valeriu Pavel, director al Sucursalei Pitești a S.C. C.N.C.I.R. S.A. și Cornea Cristina-Elena, contabil la SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L., suma de 2.000 lei cu titlu de mită. Banii au fost primiți pentru ca inculpatul Dumitru Daniel, fiind desemnat cu examinarea și autorizarea personalului de control din cadrul SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L., să favorizeze această societate comercială prin extinderea autorizației de controale în domenii aflate în competența I.S.C.I.R. SC VANLEX INSPECT CONSULTING S.R.L. are ca acționar o persoană apropiată inculpatului Tudor Valeriu Pavel.

La momentul primirii sumei de 2.000 de lei, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul Serviciului Român de Informații și ai Direcției Generale Anticorupție.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 15 mai 2012, procurorii anticorupție au dispus reținerea inculpaților DUMITRU DANIEL și TUDOR VALERIU PAVEL pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

***

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează acte de urmărire penală față de inculpatul OPREA FLORIN – VIOREL, asociat, acționar și administrator la mai multe societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de evaziune fiscală.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori au rezultat următoarele:

În perioada 2009 – 2010, S.C. „Hermitage Delivery&rquo; S.R.L, societate administrată de inculpatul Oprea Florin – Viorel, a achiziționat diverse materiale de construcție de la firme din Bulgaria, Franța, Georgia, Republica Cehă, pe care le-a achitat prin transfer bancar extern din conturile societății S.C. „Hermitage Delivery” S.R.L., mărfuri pe care nu le-a înregistrat în contabilitate și pe care le-a valorificat prin intermediul altor societăți controlate de același inculpat, fără a înregistra veniturile obținute. În acest fel, inculpatul s-a sustras de la plata obligațiilor către bugetul de stat, prejudiciul total rezultat fiind în sumă totală de 14.290.619 lei, din care TVA în valoare de 7.759.861 lei și impozit pe profit în sumă de 6.530.758 lei.
Direcția Generală a Finanțelor Publice Timiș s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 15.646.637 lei, reprezentând prejudiciu la bugetul de stat.

La data de 16 mai 2012, la propunerea procurorilor, Tribunalul Timiș a dispus măsura arestării în lipsă a inculpatului Oprea Florin Viorel pe o perioadă de 30 zile, începând cu data prinderii sau prezentării acestuia.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

>> sursa: pna.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership