Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PCA Iasi. Mandat european de arestare


18 mai 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, semnat de procuror general Iulian Ispir, la data de 17 mai 2012,  procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au identificat şi reţinut pe numitul Bălan Adrian Gheorghe, cetăţean român, faţă de care Secţia  I a Instanţei Provinciale din Ciudad Real – Spania a emis un mandat european de arestare.

Din actele transmise de autorităţile judiciare solicitante  rezultă că numitul Bălan Adrian Gheorghe este cercetat pentru comiterea unei infracţiuni de viol la data de 14 03 2008, împotriva unei victime minore, iar pentru acestă infracţiune Codul penal spaniol prevede o pedeapsă de 10 ani închisoare.

Persoana reţinută a fost prezentată la Curtea de Apel Iaşi, cu propunere de arestare provizorie pentru 5 zile, urmând ca în acest termen să fie solicitat şi  mandatul european de arestare, pentru a se analiza predarea către autorităţile  judiciare din Spania.

Curtea de Apel Iaşi a admis propunerea procurorilor, dispunând arestarea persoanei solicitate pentru 5 zile.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică