Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Eveniment REFF SI ASOCIATII – Loan Market Association: noul standard contractual in finantarile imobiliare
18.05.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Relansarea pieței imobiliare, după patru ani de scădere susținută, este strâns legată de disponibilitatea surselor de finanțare; proiectele viabile din punct de vedere economic pot găsi în continuare finanțare; de asemenea, se vorbește din ce în ce mai mult despre surse alternative de finanțare, precum emisiunile de obligațiuni ipotecare.

Cele două concluzii au fost formulate în cadrul evenimentului „Noile tendințe în finanțarea imobiliară”, organizat ieri de societatea de avocați Reff & Asociații și Ziarul Financiar, în cooperare cu Banca Națională a României.

Conferința a adus pentru prima oară în România reprezentanți ai Loan Market Association (LMA), alături de reprezentanți ai băncilor și investitorilor imobiliari. Printre vorbitori s-au numărat Amelia Slocombe, Associate Director, Loan Market Association; Sergiu Manea, Vicepreședinte Executiv – Group Large Corporates & Markets, BCR; Martin Slabbert, CEO, New Europe Property Investments plc; Andrei Burz Pînzaru, Partener, Reff și Asociatii SCA / Deloitte..

„Este binecunoscut faptul că în ultimii ani, pe fondul crizei economice și al declinului pieței imobiliare, băncile și-au schimbat atitudinea față de astfel de proiecte, devenind mai prudente și mult mai structurate în abordare”, spune Andrei Burz-Pînzaru. „În orice caz, diseminarea în rândul tuturor participanților la piață a celor mai bune practici internaționale și adoptarea pe o scară cât mai largă a standardelor de tipul cele recomandate de Loan Market Association, prin LMA Real Estate Finance Agreement, pot conduce la eficientizarea tranzacțiilor; ne așteptăm ca acest lucru să aibă un impact pozitiv pe termen mediu și lung. În particular, utilizarea unei documentații standard în faza de originare a creditelor creează premisele pentru piața secundară a acestora, fie că vorbim despre transferul creditelor ca atare, fie că discutam despre operațiuni mai complexe de tipul securitizării sau emisiunii de obligațiuni ipotecare”.

„În contextul în care avem aproape opt ani de experiență în negocierea contractelor de tip LMA, suntem încântați că am adus pentru prima dată în România reprezentanții Loan Market Association, oferind mediului bancar românesc ocazia unei interacțiuni directe cu această asociație de prestigiu”, a adăugat Andrei Burz Pînzaru, coordonatorul practicii de drept bancar din cadrul Reff & Asociații. „De altfel, această acțiune se înscrie în demersul general al Reff & Asociații de implicare directă în diseminarea celor mai bune practici internaționale în materie (între altele, avocații Reff & Asociații împreună cu membrii Deloitte din Italia și Belgia au fost implicați în introducerea în legislația română a conceptelor internaționale privind reglementarea valorilor mobiliare emise ca obligațiuni ipotecare sau prin securitizare)”.

Înființată în 1996, Loan Market Association are în acest moment 477 membri la nivel global, din care aproape 130 de bănci și circa 300 de firme de avocatură. Obiectivul principal al LMA este îmbunătățirea lichidității, eficienței și transparenței pietei primare și secundare a creditelor sindicalizate în zona EMEA. Mai multe detalii pot fi accesate pe site-ul oficial www.lma.eu.com.

Despre Reff și Asociații: Reff și Asociaţii este societatea de avocați afiliată Deloitte România, operând împreună cu practica multidisciplinară a Deloitte România și cu rețeaua internațională de avocați care colaborează cu Deloitte pe plan global. Avocații din cadrul Reff și Asociații au experiență în tranzacții complexe, adresând problematica juridică din perspectiva multidiscplinară și în considerarea bunelor practici internaționale. Apartenența la echipa multidisciplinară a Deloitte permite oferirea unor soluții complete la problemele clienților. Avocații Reff și Asociații oferă servicii la cel mai înalt nivel care se bazează atât pe experiența juridică, cât și pe utilizarea unor proceduri inovatoare. Abordarea globală și sistematică a aspectelor analizate permite clienților noștri să integreze aspectele juridice în deciziile lor strategice încă din fazele incipiente ale operațiunilor, anticipând și prevenind riscurile juridice și minimizând potențialele perturbări ale activităților desfășurate.

Recunoaștere locală și internațională: Implicarea constantă și substanțială din ultimii ani a avocaților de la Reff și Asociații în tranzacții de referință a contribuit la creșterea vizibilității și consolidarea poziției pe piața locală a serviciilor juridice, având ca rezultat o ascensiune în ghidurile juridice internaționale. Ediția 2011 a Legal 500, Europe, Middle East & Africa clasează Reff și Asociații printre cele mai importante case de avocatură și recomandă serviciile oferite de avocații acesteia pentru asistență în domeniile: financiar-bancar, drept corporatist și M&A și imobiliar. Conform celor citate în anuarul Legal 500, clienții apreciază echipa Reff și Asociații pentru „abilitatea de a furniza servicii de cea mai bună calitate și consultanță orientată spre business”, dovedind totodată “o cunoaștere aprofundată a pieței”. De asemenea, Reff și Asociații a fost recomandată de ghidul internațional Chambers Europe 2011 pentru aria de practică M&A. Pe plan local, în 2009, 2010 și 2011, Reff și Asociații a primit numeroase premii ca recunoaștere pentru asistență juridică oferită în cele mai mari tranzacții imobiliare din România, acestea situându-se și în topul celor mai mari tranzacții de tip M&A. În 2010 și 2011, Ziarul Financiar a atribuit Reff și Asociații premiul pentru “Societatea de Avocați a anului 2010 în domeniul imobiliar”, iar în 2011 echipa de drept bancar a Reff și Asociatii a fost nominalizată la categoria “Cea mai importantă tranzactie de finanțare bancară a anului 2011”.

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in peste 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 182.000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti