Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

Respingerea exceptiei autoritatii de lucru judecat pentru un proces de reinstaurare a autoritatii parintesti comune


18 mai 2012 | JURIDICE.ro, Codin BĂLTĂGAN
Secţiuni: Content, Familie
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Asociaţia Română pentru Custodia Comună a militat dintotdeauna pentru posibilitatea de a reinstaura autoritatea părintească asupra minorilor cât mai repede, împotriva trendului majoritar din rândul specialiştilor. Mulţi avocaţi, de exemplu, sfătuiesc părinţii actualmente necustodieni (ca urmare a pronunţării undei sentinţe definitive anterior intrării în vigoare a noului cod civil) să lase să treacă o anume perioadă de timp (de ordinul anilor) până să depună o cerere de reinstaurare a autorităţii părinteşti comune.

O decizie edificatoare pronuntata de Judecătoria Sector 5 a respins excepţia autorităţii de lucru judecat ridicată de părintele custodian deşi cererea de chemare în judecată a fost depusă la 2 săptămâni după finalizarea definitivă şi irevocabilă a sentinţei de încredinţare a copilui pe legea veche (codul familiei).

Încheiere de şedinţă din 30.04.2012

Preşedinte: BIDIUŢĂ OANA GEORGIANA; Grefier: SPETEANU CRISTINA

Observaţii: Este vorba de un proces de reinstaurare a autorităţii părinteşti. Dosarul redeschis la 2 săptămâni după decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti într-un dosar anterior în care CAB a făcut aplicare vechiului cod civil deşi decizia a fost datată pe 1 februaire 2012. Părintele custodian a ridicat excepţia autorităţii de lucru judecat. Excepţia a fost respinsă. Atașat aveţi motivarea instanţei.

Codin BĂLTĂGAN

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro