Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 17 mai 2012
17.05.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

PT Tulcea. Omor calificat. Trimitere in judecata

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului GEMIL GHIURCAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în după – amiaza zilei de 21.02.2012, în jurul orelor 1400, inculpatul, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi şi a consumului de băuturi alcoolice, i-a aplicat părţii vătămate G.D. (fratele său) mai multe lovituri cu un cuţit, provocându-i multiple plăgi la nivel toraco-abdominal.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea pentru a i se acorda îngrijiri medicale, examinarea medico-legală stabilind că viaţa părţii vătămate a fost pusă în primejdie prin lezarea plămânului.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

***

PT Maramures. Omor calificat. Trimitere in judecata

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului RADU ONORIU PETRU PAVEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 22.04.2012, inculpatul Radu Onoriu Petru Pavel, pe fondul consumului de alcool, i-a aplicat victimei R.C.A. (fratele său) o lovitură cu cuţitul în zona toracică, cauzându-i o plagă tăiată penetrantă ce a condus la decesul acesteia.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

***

PT Maramures. Omor calificat. Trimitere in judecata

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului ŞTEŢCO DANIEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, inculpatul, la data de 17.04.2012, având un conflict cu partea vătămată T.F., i-a aplicat acesteia o lovitură cu briceagul în zona toracică, cauzându-i leziuni corporale ce i-au pus în primejdie viaţa.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

***

PT Ialomita. Omor si violare de domiciliu. Propunere de arestare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus reţinerea inculpatului CĂLIN IONUŢ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor şi violare de domiciliu, urmând ca acesta să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 13/14.05.2012,  inculpatul Călin Ionuţ a pătruns, fără drept, în locuinţa victimei N.E. (în vârstă de 74 de ani) şi fiind surprins de către aceasta, a ştrangulat-o iar victima a decedat.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

***

PJ sector 4. Complicitate la furt. Arestare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor ZAMFIR NICULAEGĂNESCU NICULAE CRISTIANPETRESCU MIHAI RĂZVAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi a inculpatuluiBORDEIANU CRISTIAN TOMI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt.

Magistraţii Judecătoriei Sector 3 au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă, pe numele inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 16.05.2012, în intervalul orar 0830 – 0946, în timp ce inculpatul Bordeianu Cristian Tomi asigura paza locului, inculpaţii Zamfir Niculae, Gănescu Niculae Cristian şi Petrescu Mihai Răzvan au pătruns într-o locuinţă situată în sectorul 2 al Capitalei de unde au sustras bijuterii din aur, un ceas şi sumele de 700 de lei respectiv 20 de dolari.

Prejudiciul cauzat se cifrează la valoarea de 20.000 lei.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

PT Galati. Omor calificat. Arestare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat arestarea preventivă a inculpatului BULGARU MARIAN (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a reieşit următoarea situaţie de fapt:

La data de 12.05.2012,  în jurul orelor 2000, pe fondul unui conflict spontan,  inculpatul  Bulgaru Marian i-a aplicat părţii vătămate V.P. lovituri cu un cuţit (tip baionetă) în zona toraco-abdominală, cauzându-i leziuni ce i-au pus în primejdie viaţa.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

PJ Drobeta Turnu Severin. Incident liceu. Constituire cauza

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a fost constituită o cauză penală în legătură cu incidentul petrecut la un liceu teoretic din Municipiul Drobeta Turnu Severin.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, astăzi, 17.05.2012, în jurul orelor 1100, în timpul unei pauze dintre ore, elevul P.D.M. a aruncat de la o distanţă de aproximativ 5-6 metri cu un spătar de la un scaun dezmembrat spre partea vătămată M.M.A., aceasta fiind lovită în partea dreaptă a capului.

La scurt timp partea vătămată a fost condusă la cabinetul medical al liceului iar, ulterior, la Spitalul Judeţean Mehedinţi pentru investigaţii medicale.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

***

PJ Faget. Trimitere in judecata. Braconaj cinegetic

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor:

  • VASILONI MARCEL DOBRIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic;
  • CHIRICESCU RADU NICOLAE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic;
  • CIUSA VASILE SORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt :

La data de 11.09.2011, organele de poliţie, însoţite de către paznicul din cadrul Clubului de vânătoare Făget, s-au deplasat în pădurea Ocolului Silvic Făget unde, i-au depistat pe inculpaţii Vasiloni Marcel Dobrin, Chiricescu Radu Nicolae  şi Ciusa Vasile Sorin care au participat la vânătoare, fără a deţine autorizaţie legală.

De asemenea, inculpatul Ciusa Vasile Sorin avea asupra sa o armă de vânătoare care, nu era deţinută legal.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Făget.

***

PT Suceava. Dare de mita. Trimitere in judecata

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului CÂRSTEAN CONSTANTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 26.01.2012, inculpatul, în calitate de reprezentant a doi agenţi economici având ca obiect de activitate comercializarea materialului lemnos, a promis şi remis suma de 1.000 de euro unui agent de poliţie (membru al echipei de control) pentru a-l determina să-şi îndeplinească, în mod defectuos, atribuţiile de serviciu şi să-i furnizeze stocul faptic constatat cu ocazia verificării, în scopul de a-l corela cu evidenţa scriptică pentru a nu răspunde penal sau contravenţional în legătură cu modul în care a organizat evidenţa contabilă sau a desfăşurat activităţile comerciale ce au avut drept consecinţă neplata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti