Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Slatina, dragostea mea (III) – prin conferintele Universul Juridic ma intorc, profesional, acasa
14.05.2012 | JURIDICE.ro, Nicolae CÎRSTEA

Secţiuni: Opinii
JURIDICE - In Law We Trust

Acum aproape doi ani mi-am pus mai serios problema CONFERINŢELOR – mi se părea ca sosise momentul începerii acestui proiect. Totuşi, era o chestiune tangenţială cu obiectul nostru de activitate, succesul unui astfel de proiect părându-mi legat mai mult de abilităţi organizatorice, abilităţi de comunicare/promovare a evenimentului, decât de evenimentul în sine. L-am lăsat, aşadar, în aşteptare…

Între timp, mi-am definit mai clar acest concept mai ales după intrarea în vigoare a noului Cod civil. În contextul noilor reglementari este nevoie să înţelegem noile texte de lege, să facem corelaţiile necesare, să aprofundăm noile instituţii. Dacă înainte de intrarea în vigoare a noului Cod civil conferinţele în domeniul juridic erau episodice, acum, prin eforturile uniunilor profesionale, a specialiştilor, a colegilor care activează, promovează şi susţin de mulţi ani mediul juridic (şi mă refer aici în special la juridice.ro) conferinţele au devenit evenimente obişnuite.

La rândul nostru, în acest context, putem să ne aducem şi noi, ca editură, aportul la înţelegerea, explicarea, clarificarea aspectelor pe care noile coduri ni le relevă. Autorii noştri au făcut sau fac parte din comisiile de elaborare a noilor coduri, sunt personalităţi recunoscute în domeniul profesional sau academic în care activează şi au, prin menirea lor de cadre didactice, cercetători ştiinţifici sau specialişti, rolul de deschizători de drumuri din acest punct de vedere.

CONFERINŢELE UNIVERSUL JURIDIC reprezintă, astfel, corolarul prin care – experienţa noastră rezultată din organizările de evenimente, echipa noastră de autori, relaţionarea şi susţinerea de care ne bucurăm din partea mediului academic şi profesional – vin în întâmpinarea unei necesităţi care există în piaţă în acest moment – aceea de a aprofunda, de a dezbate şi a se înţelege mai bine noile coduri ale României.

Începem, aşadar, proiectul CONFERINŢELE UNIVERSUL JURIDIC nu oriunde, ci la Slatina. În 1997 am plecat din Slatina spre Bucureşti cu speranţe infinite, cu vise şi emoţii. Bucureştiul mă provoacă de atunci în fiecare zi, cu un ritm alert pe care oraşul ţi-l impune. Până în anul trei de facultate nu mă adaptasem încă, şi-mi făceam planuri pentru revenirea acasă urmând a îmbrăţişa profesia de avocat.

S-a amânat revenirea acasă pentru o vreme şi iată-mă în postura de reveni, acum, nu ca avocat, ci pentru a fi alături de avocaţi. Nimic nu este întâmplător şi această revenire profesională acasă se datorează Baroului Olt. Oamenii sunt însă motorul sistemului în mai toate domeniile şi în ceea ce priveşte Slatina şi Baroul Olt, ei se numesc Mihai Bubatu, decan, şi domnul Nicolae Călin, (vechiul decan). Le mulţumesc pentru încredere!

Partenerii noştri sunt INSTITUTUL DE CERCETĂRI JURIDICE, care, prin noul director – domnul avocat Mircea Duţu s-a revitalizat şi s-a redefinit, casele de avocatură MUŞAT şi ASOCIAŢII şi SĂULEANU şi ASOCIAŢII care se numără printre PARTENERII noştri tradiţionali şi care sprijină cu generozitate unele dintre proiectele dezvoltate şi implementate de noi alături de ceilalţi PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC. Le mulţumesc tuturor!

Nicolae CÎRSTEA

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti