Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Desfasurarea de activitati in cadrul Proiectului „112 – Situatii de urgenta – Educatie si prevenire” pentru viitorii agenti de penitenciare


23 mai 2012 | JURIDICE.ro, Silvia VĂTAVU
Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În spiritul formării şi dezvoltării la viitorii agenţi de penitenciare a unui comportament corect în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, se continuă seria acţiunilor desfăşurate în baza protocolului încheiat între Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna şi  ASOCIAŢIA „SFÂNTUL NICOLAE CEL MILOSTIV” IAŞI, reprezentată de către asistent universitar Lăcrămioara BOZ, coordonator Proiect „112 – SITUAŢII DE URGENTĂ – EDUCAŢIE ŞI PREVENIRE”.

În contextul evocat, în zilele de 23 şi 24 mai 2012, la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, doamna asistent universitar Lăcrămioara BOZ – expert în situaţii de urgenţă va susţine prelegeri interactive combinate cu exemple practice pentru elevii de la cursul de pregătire a agenţilor de penitenciare cu durata de 1 an, seria 2011–2012.

La această acţiune va fi prezent şi domnul colonel Eugen Florin DINCĂ din partea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Bucureşti.

Prelegerile au ca temă „Modalităţi de acordare a primului ajutor” şi se vor desfăşura în sala de festivităţi şi în sala de sport din cadrul instituţiei.

Acţiunea va consta în derularea activităţilor ce vizează:

– Instruirea privind comportamentul corect în situaţii de urgenţă cauzate de cutremur şi incendiu, apărarea propriei vieţi şi salvarea victimelor;

– Instruirea privind deprinderea modalităţilor corecte de acordare a primului ajutor în situaţiile medicale de urgenţă şi anunţarea acestora la 112: pansarea plăgilor; intervenţia prin manevre de resuscitare cardio-respiratorie (în situaţii de stop cardiac: înec, electrocutare, traumatisme severe, accidente rutiere etc.), manevrarea şi transportul persoanelor care au suferit fracturi de bazin sau de coloană vertebrală.

Menţionăm, de asemenea că, în baza aceluiaşi protocol, în perioada 15 – 16 mai 2012 s-a desfăşurat programul „Educaţie pentru siguranţă tinerilor”. Programul s-a derulat în două etape, astfel: în data de 15 mai, la sediul ŞNPAP Tg.Ocna a avut loc un training  în cadrul căruia un număr de 26 elevi ai ŞNPAP şi 15 elevi ai Colegiului Naţional „Costache Negri” Tîrgu Ocna au fost pregătiţi în vederea organizării şi susţinerii unor activităţi de educaţie în instituţiile de învăţământ, în scopul prevenirii sau limitării efectelor negative caracteristice situaţiilor ce pun în pericol viaţa şi sănătatea tinerilor, iar în data de 16 mai,  cei 26 elevi ai ŞNPAP au desfăşurat activităţi de educaţie şi prevenire la Şcoala cu clasele I-VIII nr.1, la Colegiul Naţional „Costache Negri” şi la Şcoala nr. 3 – structură de învăţământ a Şcolii nr.2 din Tîrgu Ocna. Pregătirea tinerilor în cadrul programului a fost asigurată de doamna asistent universitar Lăcrămioara Boz. Din partea ŞNPAP Tîrgu Ocna, activitatea a fost coordonată de directorul adjunct pentru învăţământ – comisar şef de penitenciare Antuaneta RADU şi şeful catedrei ,,Instrucţia tragerii şi pregătire fizică” – comisar şef de penitenciare Virgil NECHITA.

Scopul acestor activităţi vizează pregătirea şi antrenarea elevilor pentru gestionarea situaţiilor critice de urgenţă

Inspector de penitenciare Silvia VĂTAVU
Purtător de cuvânt Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro