Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 22 mai 2012
22.05.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU

JURIDICE - In Law We Trust

Tentativă omor calificat. Arestare preventivă. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat, totodată, arestarea preventivă a inculpatului STANCU CONSTANTIN, aflat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Suceava au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în după amiaza zilei de 20.05.2012, în jurul orelor 1630, inculpatul Stancu Constantin a exercitat acte de violenţă asupra părţii vătămate S.V. (fratele său), aplicându-i mai multe lovituri cu un cuţit în zone vitale.

În urma loviturilor primite partea vătămată a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 25 – 30 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Tâlhărie și omor calificat. Trimitere în judecată. PT Brașov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului  RUSU NICOLAE MARIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 20.04.2012, în jurul orelor 1500-1600, inculpatul Rusu Nicolae Marian a pătruns în curtea locuinţei victimei B.A. de unde a sustras bunuri, fiind surprins de către aceasta.

Pentru a ascunde fapta săvârşită, inculpatul a aplicat victimei mai multe lovituri cu corpuri contondente după care a aruncat-o în fântâna casei, cauzându-i decesul.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

***

Omor. Trimitere în judecată. PT Brașov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului OTVOS HARRY sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 26.04.2012, în jurul orelor 1930, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul i-a aplicat victimei M.A.A. mai multe lovituri cu corpuri contondente ce au condus la decesul acesteia.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.

***

Evaziune fiscală. Percheziții. PT Ilfov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au efectuat, în această dimineaţă, 29 de percheziţii în vederea probării activităţii infracţionale a membrilor unei grupări specializată în operaţiuni comerciale ilicite, prin care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 5.000.000 euro.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că 10 persoane au înfiinţat mai multe societăţi comerciale tip „fantomă”, prin intermediul cărora au desfăşurat operaţiuni ilicite în domeniul comerţului cu legume şi fructe.

Astfel, în perioada 2010- 2012, aceştia au înregistrat în contabilitate facturi false şi au declarat sedii fictive societăţilor comerciale pe care le administrau, în scopul sustragerii de la verificările financiar contabile şi, implicit, de la plata datoriilor către stat.

Probele administrate până în prezent au relevat faptul că liderul grupării este un cetăţean turc care era principalul furnizor al unităţilor economice dintr-un complex comercial din comuna Afumaţi, iar lunar, membrii grupării introduceau în ţară aproximativ 300 autoutilitare încărcate cu legume şi fructe pentru care nu plăteau către stat taxa pe valoare adăugată şi impozitul pe profit.

În urma percheziţiilor efectuate la 20 şi 21 mai 2012, la 29 de locaţii (15 locaţii din Bucureşti şi 14 locaţii din Buftea) au fost identificate 23 de persoane, pentru 3 dintre ele luându-se măsura reţinerii şi, totodată, prezentarea acestora Tribunalului Ilfov cu propunere de arestare preventivă pentru 29 zile.

De asemenea, au fost ridicate documente financiar contabile şi unităţi de calcul în vederea dispunerii de expertize, iar în vederea recuperării prejudiciului, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a 5 autoturisme de lux şi a conturilor bancare aparţinând unităţilor economice din speţă.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor ai Poliţiei de Investigare a Fraudelor Ilfov şi ai ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

***

Infracțiune la regimul rutier. Trimitere în judecată. PJ Deta

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului MORAR COSTEL-LEONARDO sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 10 octombrie 2011, în jurul orelor 0010, inculpatul Morar Costel-Leonardo a condus un autoturism pe raza unei localităţi din judeţul Timiş având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală de 0,80 ‰ respectiv 2,10 g la 1000 ml sânge la ora 0100 şi 1,95 g la 1000 ml sânge la ora 0200.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Deta.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO