Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

DELOITTE analizeaza atitudinea investitorilor in fata unei piete marcate inca de incertitudine


24.05.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Ultimele șase luni au indicat redresarea prudentă a optimismului în mediul investitorilor de capital de risc din Europa Centrală, contrabalansând astfel declinul record de încredere înregistrat în toamna anului 2011.

Aceasta este concluzia celui mai recent studiu Deloitte Central Europe Private Equity Confidence Index, care arată că redresarea moderată de anul trecut și-a găsit ecou în intensificarea activității de fuziuni și achiziții în regiune, în ultima jumătate de an.

Potrivit lui Garret Byrne, Partener și Lider Private Equity în cadrul Deloitte, „studiul analizează mai mulți parametri care arată că nivelul de încredere s-a îmbunătățit; există, de asemenea, sentimentul că se întâmplă și alte tranzacții. Acest lucru este subliniat și de evidența a 20 de investiții noi enumerate în raportul de față”.

Datorită nivelului mai ridicat de optimism exprimat de participanții la acest studiu, indicele de încredere a urcat de la 70, în octombrie 2011 (al doilea minim istoric) la 101, marcând astfel o redresare semnificativă (a treia ca importanță de la lansarea sa, în martie 2003). În prezent, indicele are o valoare apropiată cu nivelul înregistrat în aprilie 2008, cu puțin înainte de căderea sa abruptă; tendința este evident de creștere, în acest moment, după lungul declin început în urmă cu patru ani.

„România nu a beneficiat în aceeași măsură de intensificare recentă a activității de investiții în regiune precum Polonia sau Cehia, de exemplu”, spune Hein van Dam, Partener Coordonator, Financial Advisory Services Deloitte România. „Per ansamblu, aș spune că fondurile locale rămân prudente, concentrându-se pe administrarea portofoliului existent, chiar dacă se arată mai confortabile cu această nouă stare de normalitate”.

Principalele concluzii ale studiului:

  • Nivelul în creștere al încrederii arată că temerile privind deteriorarea mediului economic în regiune s-a ameliorat, comparativ cu edițiile anterioare ale studiului;
  • 24% dintre respondenți preconizează îmbunătățirea condițiilor economice în următoarele șase luni, iar 29% se așteaptă la intensificarea activității pe piața de private equity;
  • Investitorii din regiune profită de condițiile de piață care favorizează cumpărătorul și manifestă disponibilitatea de a-și asuma anumite riscuri investiționale;
  • 59% dintre respondenți declară că se vor concentra cu precădere pe realizarea de noi investiții pe perioada verii 2012;
  • O pondere importantă de respondenți (raportată la istoricul studiului) estimează că se vor dedica în cea mai mare parte a timpului activităților de colectare de noi fonduri (18%), ceea ce sugerează că se pregătesc să își intensifice activitatea în următorii ani.

Garret Byrne concluzionează: „Indiferent ce ne rezervă viitorul financiar și economic, sunt semnale că această comunitate regională de private equity și-a dezvoltat capacitatea de a răspunde pozitiv în fața oportunităților, oricare ar fi condițiile mediului de afaceri. Activitatea curentă arată că profesioniștii din Europa Centrală sunt flexibili și că au reacționat bine în fața condițiilor incerte de pe piață, căutând în continuare oportunități de a genera creștere și valoare – ceea ce este o veste bună pentru întreaga noastră regiune”.

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in peste 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 182.000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro