Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 23 mai 2012
23.05.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Furt calificat. Trimitere în judecată. PJ Deta

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor SLAVIN DANIEL–ALEXANDRU, BALDOVIN OVIDIU–PETRICĂ, PETRIC MIHAI–NICOLAE, precum şi a inculpatului minor Ş.P.M. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 6/7 noiembrie 2011, cei patru inculpaţi au sustras un număr de cinci stupi de albine dintr-un ţarc aflat în grădina locuinţei părţii vătămate V.P.I. din judeţul Timiş.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Deta.

***

Omor calificat. Trimitere în judecată. PT Arad

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului Duma George Viorel, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În dimineaţa zilei de 15.04.2012, inculpatul Duma George Viorel, în contextul unui comportament agresiv repetat faţă de mama sa, D.V.E.,  în vârstă de 82 de ani, iritat de refuzul acesteia de  a-i înmâna pensia recent încasată, i-a aplicat numeroase lovituri cu pumnul în zonele feţei, umărului şi toracelui, cu consecinţa producerii fracturării oaselor nazale, a unor multiple fracturi costale şi de umăr stâng, leziuni ce au determinat decesul victimei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Arad.

***

Tentativă de viol. Arestare preventivă. PT Vâlcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 23.05.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Bondoc Ion (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la  viol.

Totodată, în cursul zilei de astăzi, procurorii au solicitat arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de magistraţii Tribunalului Vâlcea care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul a încercat să întreţină un raport sexual cu minora I.N. (în vârstă de 13 ani) prin exercitarea de violenţe fizice, acţiunea fiind întreruptă de intervenţia mamei minorei.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

***

Dare de mită. Propunere arestare preventivă. PT Giurgiu

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor MUSTAFA STELIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită şi CURT TITI sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de complicitate la dare de mită.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 21.05.2012, la sediul unei secţii  de poliţie, inculpatul Curt Titi i-a înmânat inculpatului Mustafa Stelian suma de 300 Euro, pe care acesta i-a remis cu titlu de mită agentului de poliţie A. G. pentru ca acesta să nu dispună măsurile legale într-un dosar penal având ca obiect o infracţiune de furt calificat, în care cei doi  aveau calitatea de făptuitori.

Magistraţii Tribunalului Giurgiu au respins cererea procurorilor, împotriva soluţiei fiind declarat recurs de către procurori.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Evaziune fiscală ș.a. Propunere arestare preventivă. PT Giurgiu

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus, la data de 21.05.2012, începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii:

  • Sanda Dan – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală  şi  contrabandă (14 acte materiale);
  • Narman Omer – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală (14 acte materiale);
  • Ştirbu Dorel Levenţiu – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în forma continuată şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată (14 acte materiale);
  • Bosoc Iulian – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în forma continuată şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată (14 acte materiale);
  • GOGĂU GINEL – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de produse provenite din contrabandă, în formă continuată şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată (2 acte materiale)
  • Eane Gheorghe – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în forma continuată şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată (12 acte materiale);
  • Dadiloveanu Viorel – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la contrabandă în formă continuată (4 acte materiale) şi abuz în serviciu în formă continuată (4 acte materiale);
  • Pietrosu Gheorghe Florin – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la contrabandă în formă continuată (14 acte materiale).

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în perioada 13.03. – 28.04.2012, învinuitul Narman Omer, angajat al unei societăţi comerciale care deţine o staţie de alimentare combustibil aflată pe D.N.5 Giurgiu – Bucureşti, a achiziţionat de la învinuitul Sanda Dan diferite cantităţi de motorină, fără a fi întocmite documente fiscale. Motorina era ulterior valorificată prin intermediul staţiei de alimentare, fiind vândută în special şoferilor de tir de cetăţenie turcă care tranzitează D.N.5 Bucureşti – Giurgiu fără a elibera bonuri/facturi fiscale.

Cantităţile de motorină erau achiziţionate de învinuitul Sanda Dan de la navele ce tranzitează fluviul Dunărea, în activitatea infracţională acesta fiind sprijinit de învinuiţii Eane Gheorghe, Bosoc Iulian, Ştirbu Dorel – Levenţiu, Gogău Ginel, Dadiloveanu Viorel şi Cristea Gelu Marius. Astfel, învinuiţii introduceau în România motorina achiziţionată în mod ilegal de învinuitul Sanda Dan, folosind pompe cu care descărcau motorina din rezervoarele navelor în rezervorul şalupelor aparţinând firmei administrate de acesta, precum şi în diferite recipiente, motorină care era, ulterior, transportată pe malul românesc, descărcată şi comercializată.

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii Sanda Dan, Narman Omer, Ştirbu Dorinel-Levenţiu, Bosoc Iulian, Gogău Ginel şi Eane Gheorghe (aflaţi în stare de reţinere) urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile.

Faţă de inculpaţii Dadiloveanu Viorel şi Pietrosu Gheorghe-Florin a fost luată măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Ultraj contra bunelor moravuri ș.a. Propunere arestare preventivă. PJ Rupea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea au dispus, la data de 23.05.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Cornea Marian şi Fâţan Constantin (aflaţi în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii  publice şi loviri sau alte violenţe. Aceştia au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

Totodată, în cauză se efectuează acte premergătoare faţă de Cornea Marian şi Fâţan Constantin şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicare a liberului exerciţiu a dreptului de a alege sau de a fi ales.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că,  la data de 21.05.2012, în jurul orelor 2300, inculpaţii Cornea Marian şi Fâţan Constantin împreună cu alte două persoane au pătruns într-un bar din comuna Ticuşu Vechi, jud. Braşov, unde, în urma unor discuţii contradictorii cu alţi consumatori din local, precum şi cu două angajate ale barului, Cornea Marian l-a lovit cu un corp contondent (box) pe numitul Ş. G., cauzându-i leziuni care  au necesitat pentru vindecare un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale.

În acelaşi timp, inculpatul Fâţan Constantin a lovit-o pe una dintre angajatele barului cu pumnul, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale, după care au început să lovească persoanele  prezente în bar cu  diverse obiecte de mobilier, cu boxul (Cornea Marian) şi respectiv cu pumnul.

Comportamentul celor doi autori ai faptelor de lovire  a produs un scandal public şi a provocat indignarea tuturor persoanelor prezente, dintre care o parte au părăsit localul temându-se de consecinţe, cunoscând comportamentul violent în societate al celor doi agresori.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele şi stabilirea răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti