Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Titus Corlăţean s-a intalnit cu o delegatie a Partidului Comunist Chinez
25.05.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 23 mai 2012, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a primit o delegaţie chineză condusă de domnul WANG Lequan, membru al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, Secretar adjunct al Comisiei Centrale pentru Ordine, Securitate Internă şi Justiţie a Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (CCOSIJCCPCC), potrivit unui comunicat al MJ.

Oficialii chinezi se află în România într-o vizită oficială, la invitația Ministerului Administrației și Internelor.

În cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă relațiile bilaterale politice şi de colaborare de excepţie dintre cele două ţări, România fiind al treilea stat care a recunoscut oficial Republica Populară Chineză în 1949. Ministrul Corlățean a reiterat sprijinul constant al României pentru setul de principii care stau la baza cooperării bilaterale, între care sprijinul pentru unitatea și suveranitatea Republicii Populare Chineze și a principiului „O singură Chină, două sisteme”. Oficialul român a exprimat susținerea pentru o serie de proiecte economice și investiționale importante aflate pe agenda dialogului interguvernamental.

De asemenea, a fost trecut în revistă stadiul cooperării dintre România şi Republica Populară Chineză în domeniul justiţiei, precum şi pe dezvoltarea de noi proiecte care ar putea fi demarate între autorităţile celor două ţări.

Titus Corlăţean: „Interesul Ministerului Justiției este să promovăm proiecte concrete de colaborare în domeniul sancţiunilor alternative la închisoare – servicii de probaţiune, în materia de management a penitenciarelor, precum şi în ceea ce priveşte reintegrarea socială a celor care au săvârşit infracţiuni.”

Ministrul român al Justiţiei a informat delegația chineză cu privire la decizia Guvernului României de a începe negocierea unui acord între România și Republica Populară Chineză privind consolidarea cooperării în domeniul marii infrastructuri.

La rândul său, domnul WANG Lequan a trecut în revistă relaţiile speciale de cooperare dintre România şi Republica Populară Chineză reafirmând dorinţa părţii chineze de a dezvolta proiecte concrete de cooperare cu statul român.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti