Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Consultari intre expertii MJ si ai Ministerului de Justitie din Israel ref. practica si legislatiile celor doua state


25 mai 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În perioada 21-23 mai 2012, la sediul Ministerului Justiţiei, au avut loc consultări, la nivel de experţi, între reprezentanţii Ministerului Justiţiei – Direcţia Drept internaţional şi Cooperare Judiciară – şi cei ai Ministerului de Justiţie al Statului Israel. Delegaţia israeliană a fost condusă de Gal Levertov, directorul general al Direcţiei Generale Afaceri Internaţionale, potrivit unui comunicat al MJ.

Consultările au fost deschise de secretarul de stat pentru afaceri internaţionale în Ministerul Justiţiei, Simona-Maya Teodoroiu şi de Excelenţa sa, Dan Ben-Eliezer, ambasadorul Statului Israel la Bucureşti.

În cadrul consultărilor au fost abordate aspecte legate de relaţiile bilaterale în domeniul cooperării judiciare în materie penală. Un capitol aparte al consultărilor l-a constituit evaluarea stării actuale şi perspectivele cooperării în materia extrădării. Au mai fost discutate acordarea de asistenţă judiciară în materie penală, cu precădere în cauzele aflate în faza de judecată, şi transferarea persoanelor care au fost condamnate definitiv în România şi Israel la executarea, în regim de detenţie, a unor pedepse cu închisoarea.

Totodată, delegaţiile au efectuat un schimb de opinii cu privire la practica şi legislaţiile celor două state în domeniu.

În încheierea consultărilor bilaterale a fost agreată necesitatea continuării dialogului bilateral pe teme de interes pentru ambele ministere de justiţie şi promovarea de bune practici.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro