Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Titus Corlăţean a participat la deschiderea conferintei „Justitia si statul de drept”

25.05.2012 | JURIDICE.ro

Joi, 24 mai 2012, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a participat la deschiderea conferinţei „Justiţia şi statul de drept” organizată de Asociaţia Magistraţilor din România, Asociaţia Procurorilor din România şi Fundaţia Română pentru Democraţie prin Drept, potrivit unui comunicat al MJ.

Participarea ministrului la eveniment se înscrie pe linia dialogului pe care domnia sa a anunţat ca îl va iniţia în perioada imediat următoare cu reprezentanţii instanţelor judecătoreşti, ai Ministerului Public, CSM, cu asociaţiile profesionale pe teme de interes si prioritare nu doar pentru asociaţiile profesionale, ci si pentru societatea româneasca în ansamblul său.

„Sunt un om dedicat unei reale independenţe a justiţiei şi am apreciat întotdeauna, şi apreciez, profesionalismul si nu obedienţa, cu atât mai mult în justiţie. Sprijin şi voi sprijini asumarea conştiinţei de independenţă în exerciţiul profesiei de magistrat. Este un lucru extraordinar şi daca se va realiza la dimensiunea corespunzătoare, statul român are o şansă uriaşă de progres. Este un mesaj pe care îl transmit public, ca ministru al Justiţiei, către toate orizonturile juridice”, a spus ministrul în discursul său de deschidere.

Referindu-se la priorităţile mandatului său, ministrul a reiterat faptul ca va exista o preocupare maximă pentru înregistrarea de progrese în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, cu priorităţi pe termen scurt legate de Codurile de lege şi implementarea lor, cu priorităţi legate de mecanismele de combatere a corupţiei, politicile de integritate, dar şi alte probleme pe care magistraţii le-au semnalat, cum ar fi Legea medierii.

„Reforma Justiţiei şi consolidarea instituţiilor independente, imparţialitatea în domeniul Justiţiei reprezintă o prioritate naţională, dialogul internaţional şi european fiind un mecanism complementar care ne ajută să progresăm”, a mai spus ministrul.


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.