Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Titus Corlăţean s-a intalnit cu ambasadorul Marii Britanii


25 mai 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 23 mai 2012, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean l-a primit pe ambasadorul Regatului Unit al Britanii şi Irlandei de Nord în România, E.S. Martin Harris, potrivit unui comunicat al MJ.

Cu acest prilej, ministrul Corlăţean a prezentat priorităţile în domeniul justiţiei ale noului guvern, care va avea în prim plan înregistrarea în continuare de progrese în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, îndeosebi prin implementarea cu succes a noilor coduri de lege ale României şi promovarea obiectivelor Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012 – 2015 şi politicile de integritate.

Ministrul Justiţiei a subliniat că Guvernul României acţionează pentru asigurarea continuităţii şi ireversibilităţii reformelor în justiţie, tendinţă care să fie confirmată de un raport al Comisiei Europene în luna iulie a.c. obiectiv, pozitiv privind situaţia justiţiei în România în ultimii cinci ani.

Totodată, ministrul Corlăţean a subliniat aşteptarea justificată a autorităţilor de la Bucureşti pentru adoptarea unei decizii favorabile României, în luna septembrie a.c., pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

De asemenea, au fost discutate şi aspecte ale cooperării bilaterale în domeniul Justiţiei între ministerele de resort din România şi Marea Britanie, inclusiv sprijinul financiar al ambasadei britanice pentru derularea unor proiecte legate de implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie şi de îndeplinirea obiectivelor asumate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare stabilit în relaţia cu Comisia Europeană.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii