Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

CSM a organizat conferinta „Intarirea comunicarii si cooperarii intre sistemul judiciar din Romania si mass media”


25.05.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

În organizarea Consiliului Superior al Magistraturii, miercuri, 23 mai 2012, în Aula  Institutului Naţional al Magistraturii s-a desfăşurat conferinţa cu tema „Întărirea comunicării şi cooperării între sistemul judiciar din România şi mass media”, pentru dezbaterea proiectului de Ghid privind relaţia dintre sistemul judiciar din România şi mass media, precum şi a proiectului de Manual pentru purtătorii de cuvânt şi structurile de informare publică şi relaţii cu mass media de la instanţe şi parchete, proiect finanţat de Ministerul de Externe olandez, potrivit unui comunicat al CSM.

La conferinţă au participat doamna judecător Alina Nicoleta Ghica, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna procuror Oana Andrea Schmidt-Hăineală, vicepreşedintele Consiliului, doamna Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, doamna judecător Mona Maria Pivniceru, doamna judecător Ana Cristina Lăbuş, domnul judecător Alexandru Şerban şi domnul procuror Bogdan Gabor, membri ai Consiliului, şi doamna judecător Octavia Spineanu-Matei, director al Institutului Naţional al Magistraturii

Din partea olandeză au participat Excelenţa Sa domnul Hendrik Mattheus van Bonzel, ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, alţi înalţi funcţionari diplomatici din cadrul ambasadei, precum şi doamna judecător Engelina de Klerk, de la instanţa districtuală Hertogenbosch, Olanda, şi  doamna Ilse Westenenk, specialist în comunicare, din cadrul aceleiaşi instanţe, membre ale echipei de proiect.

De asemenea, au participat purtători de cuvânt de la curţi de apel, tribunale şi unităţi de parchet de pe lângă acestea, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii de presă.

Dezbaterea a vizat caracterul de instrument practic al proiectului de Ghid, fiind notate o serie de observaţii şi propuneri formulate atât de către ziarişti, cât şi de către magistraţii-purtători de cuvânt de la instanţe şi parchete participanţi la conferinţă.

Textul proiectului de Ghid se află postat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii în vederea dezbaterii publice până la data de 30 mai, urmând ca, ulterior, proiectul să fie supus aprobării Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, cu eventualele modificări reieşite din dezbaterea publică.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro