« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Energie
CărţiProfesionişti
BOTEZATU ESTRADE PARTNERS
 

Modificari in domeniul energiei – o noua procedura privind racordarea utilizatorilor la retelele electrice in vecinatatea limitei zonei de activitate a unor operatori de distributie
28.05.2012 | JURIDICE.ro, REFF SI ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 339 din data de 18 mai 2012 a fost publicat Ordinul nr. 16/2012 emis de Președintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (“ANRE”) prin care a fost aprobată procedura privind racordarea utilizatorilor la reţelele electrice în vecinătatea limitei zonei de activitate a unor operatori de distribuţie.

Ordinul înlocuiește astfel vechea procedură privind racordarea utilizatorilor la reţelele electrice în vecinătatea limitei zonei de activitate a unor operatori de distribuţie aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementar in Domeniul Energiei nr. 34/2005.

Noua reglementare nu aduce modificări semnificative în ceea ce privește procedura menționată mai sus, prin care sunt puse în aplicare prevederile din domeniul racordării utilizatorilor la rețelele electrice de interes public pentru locuri de producere sau de consum ale utilizatorilor amplasate în vecinătatea limitei zonei de activitate a unor operatori de distribuţie care sunt concesionari ai serviciului public privind distribuţia energiei electrice. Majoritatea prevederilor ordinului recent aprobat de ANRE privesc adaptarea terminologiei utilizate la legislația actuală.

Ca noutate, semnalăm că, în baza noului ordin al ANRE, elaboratorii studiului de soluție de racordare la rețea a locurilor de producere sau de consum aflate în vecinătatea limitelor zonelor de activitate ale unor operatori de distribuție pot fi acum doar operatorii de distribuție, fără a mai fi posibilă realizarea acestui studiu de către consultantul de specialitate (conform vechii proceduri).

REFF SI ASOCIATII

 
Secţiuni: Dreptul mediului, Energie, Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD