Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Let’s make law better this summer! – Poiana Brasov, 18-29 iulie 2012
29.05.2012 | JURIDICE.ro, Raluca BALINT

JURIDICE - In Law We Trust

ELSA București are onoarea să anunțe desfășurarea a două evenimente recunoscute la nivel internațional – “Law is Better than War International Summer School”, aflat la cea de-a 9-a ediție și “Banking and Finance Law International Summer School” la a 4-a ediție, acestea desfășurându-se simultan in perioada 18-29 iulie, în Poiana Brașov. Edițiile anterioare au adunat studenți din toate colțurile Europei care, pe parcursul celor 12 zile, au acumulat informații de bază de drept umanitar, respectiv drept bancar, reușind să pătrundă și în esența temelor dezbătute.

Partener media: JURIDICE.ro

“Law is Better than War International Summer School” propune ca temă în acest an ”Provocări contemporane ale Dreptului Umanitar – percepte, implementare, perfectare”, temă care se află de multă vreme în lumina reflectoarelor pentru cei care sunt interesați de cadrul social-politic mondial din acest moment. Acest eveniment de anvergură internațională se bucură de o mare apreciere, în anul 2007 fiind recunoscută de către Consiliul Europei ca fiind cea mai bună școală de vară din Estul Europei. Invitații care ne vor onora cu prezența lor sunt practicieni cu renume în acest domeniu, atât din Romania, cât și la nivel european ( Tamas Lattman – specialist în drept umanitar și profesor la facultatea de Drept Eötvös Loránd, Budapesta; Cristina Bunea-reprezentant UNHCR; Ion Gâlea – profesor în cadrul  Facultății de Drept, Universitatea București; Beatrice Onica Jarka – profesor de drept umanitar și drept internațional public, avocată și specialistă în drept umanitar). Aceștia vor capta atenția participanților prin modul de abordare complet diferit față de cel cunoscut de studenți de la cursuri. Informațiile vor fi prezentate în cadrul cursurilor,  participanții având apoi ocazia să le pună în practică în cadrul workshopurilor și, la finalul evenimentului, într-un concurs de procese simulate. Ediția de anul acesta îi va avea ca  parteneri pe: Crucea Roșie, Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR) și Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR).

”Banking and Finance Law International Summer School” propune participanților dezbateri pe tema „Restructurarea creditelor și insolvența”, subiect foarte mediatizat în contextul economic actual. Prin temele abordate de-a lungul anilor  această școală este unică în Sud-Estul Europei. Invitații care vor susține cursurile, workshopurile și vor juriza procesul simulat sunt profesioniști de top din cadrul  BCR, Kinstellar, Reff și Asociații, CMS Cameron McKenna, David și Baias și PricewaterhouseCoopers, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Clifford Chance Badea și Bulboacă și Asociații, fiind onorați de a-i avea și în calitate de parteneri ai evenimentului.

Cele două școli de vară  îmbină într-un mod foarte productiv agenda academică și programul social, astfel încât transformă aceste 12 zile într-o experiență de neuitat, atât pentru studenții români cât și pentru cei din străinătate care vor avea ocazia să descopere frumusețea peisajelor pitorești din România. Programul social include petreceri tematice care au loc în fiecare seară, excursii, iar în seara de închidere, Gala Ball, toate acestea fiind special gândite astfel încât sa faciliteze coeziunea celor 60 de participanți internaționali.

Perioada pentru trimiterea aplicațiilor este  25 aprilie – 15 iunie iar doritorii sunt așteptați să completeze formularul de aplicație postat pe site-ul  www.summerschool.ro.

YOU can make law better this summer!

Raluca BALINT
Director Public Relations
ELSA Bucharest


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.