Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

Tribunalul Giurgiu sesizeaza CJUE ref. contractele de credit
29.05.2012 | Andrei PAP

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C 151 din 26 mai 2012 a fost fost publicată informarea potrivit căreia Tribunalul Giurgiu a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu o cerere de pronunţare a unei hotărâri preliminare, adresând următoarele întrebări:

1. Art. 4 alin. 2 din Directiva 93/13/CEE a Consiliului poate fi interpretat în sensul că noţiunile de „obiect al contractului” şi de „preţ”, la care face referire această dispoziţie, cuprind elementele ce formează contraprestaţia la care o instituţie de credit este îndrituită, conform unui contract de credit, respectiv dobânda anuală efectivă a unui contract de credit, formată în special din dobânda fixă sau variabilă, comisioanele bancare şi alte costuri incluse şi definite de contract?

2. Art. 4 alin. 2 din Directiva 93/13/CEE a Consiliului poate fi interpretat în sensul permiterii unui stat membru, care a transpus această dispoziţie în dreptul intern, de a proceda, în exercitarea puterii judecătoreşti, la verificarea caracterului abuziv al unor clauze contractuale ce privesc obiectul contractului şi caracterul adecvat al preţului?

NOTĂ: pe rolul CJUE cauza a fost înregistrată sub nr. C-123/12

Pentru JURIDICE.ro, Andrei PAP

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Tribunalul Giurgiu sesizeaza CJUE ref. contractele de credit”

  1. Dragos NICU spune:

    Soluția este lamentabilă. Reprezentantul băncii a încercat marea cu degetul, într-o încercare ridicolă de a tergiversa judecarea cauzei. Partea proastă este că încercarea lui a prins!

    Oare ce părere își vor face judecătorii C.J.U.E despre judecătorii din România, când vor constata că două instanțe românești le adresează aceleași întrebări preliminare?

    Cele 2 întrebări ale Tribunalului Giurgiu fuseseră adresate C.J.U.E. și de către Tribunalul Comercial Cluj, în dosarul nr. 2979/219/2010 – și mi se pare incredibil că această împrejurare nu a fost cunoscută de completul de judecată!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.