Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

INFO-PICCJ, 28 mai 2012
28.05.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU

JURIDICE - In Law We Trust

Contrabandă. Trimitere în judecată. PJ Timișoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea in judecată a inculpatului SIMION ION sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal, pe teritoriul României, de produse accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de ţigarete şi transport de bunuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a reieşit următoarea situaţie de fapt:

La data de 02.02.2011, organele de politie din cadrul I.P.J. Timiş – Post Poliţie Sânandrei au efectuat o percheziţie domiciliară la adresa inculpatului Simion Ion unde, au găsit cantitatea de 25.720 de ţigarete provenite din Serbia, deţinute fără documente justificative, bunuri ce urmau a fi comercializate de către acesta.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 12.695 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Contrabandă. Trimitere în judecată. PJ Timișoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea in judecată a inculpatului MORGOCIU FLAVIUS FLORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal, pe teritoriul României, de produse accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de ţigarete si transport de bunuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a reieşit următoarea situaţie de fapt:

La data de 02.11.2010, în jurul orelor 1530, inculpatul a fost depistat în flagrant de către organele de poliţie în timp ce transporta, cu un autoturism, în Municipiul Timişoara, cantitatea de 23.600 de ţigarete provenite din Serbia, fără a deţine documente justificative pentru marfă transportată, acesta cunoscând faptul că bunurile respective proveneau din contrabandă.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 10.385 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Contrabandă. Trimitere în judecată. PJ Deta

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor LAZĂR FLORIN-RADU şi STANIŞICI SORINA-SNEJANA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 18 noiembrie 2011, în jurul orelor 1800, inculpatul Lazăr Florin-Radu a deţinut şi transportat, cu un autoturism, pe raza unei comune din judeţul Timiş, cantitatea de 364 pachete de ţigări de diferite mărci cu timbru de Serbia.

De asemenea, la aceeaşi dată, 18 noiembrie 2011, în jurul orelor 1800, inculpata Stanişici Sorina-Snejana a deţinut şi transportat, cu un autoturism condus de către inculpatul Lazăr Florin-Radu, pe raza unei comune din judeţul Timiş, cantitatea de 260 pachete de ţigări de diferite mărci cu timbru de Serbia şi 7 litri alcool etilic de 96º.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Deta.

***

Violare de domiciliu și viol. Trimitere în judecată. PJ Dragomirești

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomireşti au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor MÂRZA IOAN şi PICLER VASILE sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi viol.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 29/30.04.2012, inculpaţii au pătruns fără drept în locuinţa părţii vătămate B.A. şi au întreţinut cu aceasta, prin constrângere, raporturi sexuale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Dragomireşti.

***

Tâlhărie. Trimitere în judecată. PJ Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului BOGDAN GUSZTAV DANIEL şi a inculpatului minor M.M. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 27.04.2012, în jurul orelor 1545, inculpaţii, prin violenţă şi ameninţări, au sustras din locuinţa părţii vătămate C.Ş.B. un portmoneu ce conţinea acte şi suma de 900 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Baia Mare.

***

Luare de mită ș.a. Trimitere în judecată. PT Ialomița

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus, prin rechizitoriu, la data de 21.05.2012, trimiterea în judecată a inculpatului IORDACHE ION (agent şef principal de penitenciar) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, introducere de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar şi complicitate la înşelăciune, precum şi a inculpatei  IORDACHE MARIANA CRISTINA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi înşelăciune.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în cursul lunii februarie 2012, cu sprijinul soţiei sale, inculpatul a pretins şi primit suma de 300 lei pentru a introduce în penitenciarul unde lucra un telefon mobil.

Totodată, la data  de 07.03.2012, inculpata Iordache Mariana Cristina, cu ajutorul soţului său, a solicitat şi a primit suma de 300 lei afirmând în mod neadevărat că banii urmează să fie înmânaţi unui membru al comisiei de liberare condiţionată.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Ialomiţa.

***

Deces. Constituire dosar. PJ Târgu Jiu

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a fost constituită, la data de  25.05.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs decesul numitei C.M., în vârstă de 30 de ani.

Din primele cercetări s-a stabilit faptul că, la data de 24.05.2012, numita CM, însărcinată în luna a III-a,  s-a prezentat la Spitalul orăşenesc Novaci, după care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Gorj, la Secţia Terapie Intensivă, unde, la orele 1858, s-a constat decesul.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.