Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Livia Doina Stanciu a participat la reuniunea Consiliului de Administratie al Retelei Presedintilor Curtilor Supreme de Justitie din UE


29 mai 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În perioada 24-26 mai 2012, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecător dr. Livia Doina Stanciu, a participat la reuniunea Consiliului de administrație al Rețelei Președinților Curților Supreme de Justiție din Uniunea Europeană, care a avut loc la Haga, Olanda, reuniune organizată în cooperare cu Curtea Supremă de Justiție din Olanda, potrivit unui comunicat al ICCJ. Discuțiile au vizat, în principal, pregătirea colocviului anual al Rețelei, care va avea loc la Paris, în luna octombrie, dar au vizat și aspecte organizatorice ale asociației. În cadrul Rețelei, Președintele ICCJ deține funcția de Vicepreședinte.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost însoţit la lucrările conferinţei de şeful Biroului de Relaţii Internaţionale, dna magistrat-asistent dr. Simona Cristea.

În aceeași perioadă a avut loc și o vizită de studiu la Curtea Penală Internațională (CPI), cu sediul la Haga. În cadrul vizitei, au avut loc trei întâlniri de lucru cu: Președintele Curții și o parte dintre judecători, cu Procurorul general  și cu Grefierul CPI. Au fost discutate competențele Curții, aspecte legate de anchetele penale, de probatoriu, dificultățile cu care se confruntă Curtea în soluționarea cauzelor, cooperarea judiciară cu statele membre. De asemenea, a fost prezentat modul de organizare a serviciului de grefă.

Vizita la Curtea Penală Internațională se înscrie în cadrul programului de vizite judiciare al Rețelei Președinților Curților Supreme de Justiție din Uniunea Europeană, destinat membrilor conducerii  Rețelei.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro