Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

NAPOMUN: Simularea Natiunilor Unite la Cluj-Napoca – 3-7 septembrie 2012


30 mai 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Simularea Națiunilor Unite (Model United Nations, astfel cum este cunoscutӑ în întreaga lume) este o conferinţă în cadrul căreia participanţii, denumiţi delegaţi, îşi asumă rolul de reprezentanţi ai  diferitelor ţări şi dezbat într-un cadru organizat, probleme actuale ce ţin de politica la nivel internaţional. Fiecare delegat trebuie să susţină interesele statului ales sau desemnat şi să adopte politica reprezentativă a ţării desemnate.

Scopul final al acestei simulări îl constituie crearea unui mediu favorabil însuşirii cunoştinţelor referitoare la procedurile ONU, precum si ale procesul decizional. Participanţii îşi dezvoltă abilităţile oratorice, de retorică și dezbatere, având totodată oportunitatea de a se apropia de viața unui diplomat. Nu în ultimul rând, delegaţii au șansa de a socializa cu ceilalți participanţi provenind din diferite medii culturale şi academice, asigurându-se astfel un veritabil dialog intercultural.

Proiectul NAPOMUN a fost organizat pentru prima dată în anul 2009 de către Asociatia Napoca Forum, organizaţie non-profit, din localitatea Cluj Napoca, judeţul Cluj. NAPOMUN 2009 a fost cel mai amplu eveniment internaţional organizat în Cluj-Napoca pentru studenţi provenind din toate colţurile lumii – participanţii au provenit din peste 20 de ţări de pe 4 continente: Europa, America (atât Statele Unite cât şi America Latină), Africa şi Asia.

Ca urmare a sucesului înregistrat în anul 2009, a fost organizată o a doua ediţie a Conferinţei Internaţionale Simularea Naţiunilor Unite în Cluj Napoca, în anul 2011, conferinţă care a înregistrat un succes şi mai mare decît cel din 2009, având invitaţi de seama precum Ambasadorul Palestinei, Ambasadorul Africii de Sud, Consulul Olandei, D-na Corina Cretu, europarlamentar, dar și distincți membri ai Academiei Române și ai Universității Babeș Bolyai.

NAPOMUN a avut pe parcursul ambelor ediții și un scop nedisimulat în popularizarea valorilor și tradițiilor din România, precum și a potențialului său turistic, NAPOMUN fiind un motor de promovare a campaniei “Aceasta este România”/“This is Romania” pe care o demarează asociația de tineret Napoca Forum.

Pregătitile pentru conferința din 2012 sunt în plină desfășurare, până acum formându-se deja echipa directorilor de comitet din studenți proveniți din 10 țări diferite, din China până în Venezuela. Comitetul de conducere, format din tineri rezidenți în Cluj, dar și în străinătate, coordonați de d-șoara Sama Shakhshir, au asigurat deja locația evenimentului, care va fi în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității ,, Babeș-Bolyai ” Cluj-Napoca. De asemenea, parteneriatele cu instituții publice și cu organizații non-profit din țară au fost întărite, unii din parteneri fiind alături de NAPOMUN pentru a treia oară consecutiv.

Partenerii și colaboratorii NAPOMUN 2012 sunt : Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj Napoca, Biblioteca Centrală Universitară Lucian Blaga, Academia Română, prin Centrul de Studii Transilvane, Erasmus Student Network România, PATRIR – Peace Action Training and Research Institute of Romania. Partener media: JURIDICE.ro.

In cadrul conferinţei din acest an, vor fi simulate următoarele comitete:
1. Consiliul Economic şi Social
2. Consiliul pentru Drepturile Omului
3. Consiliul de Securitate
4.  Comisia pentru afaceri externeParlamentului European, organism simulat pentru prima dată în cadrul NAPOMUN

Aplicațiile pentru poziția de delegat sau jurnalist în cadrul conferinței NAPOMUN 2012 sunt deja deschise, iar pentru înregistrare trebuie accesată pagina http://napomun.ro/participation/registration/. Așteptăm aplicațiile voastre cu drag și pentru orice nelămuri legate o puteți contact pe domnișoara Sama Shakhshir  la adresa de e-mail: contact@napomun.ro.

Daniela-Olivia GHICAJANU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică