Despre haiducia selectiva si ciocoii cei noi
30 mai 2012 | Cecilia JABREExcelenta Sa Primul Ministru, cunoscut si sub denumirea de “omul legii”, isi doreste o taxa de solidaritate, care nu e deloc in regula.
De fason, sa observam mai intai ca daca e solidaritate, atunci e benevola, daca e taxa, atunci e obligatorie (un fel de “ma oblig sa nu imi doresc sa rup flori din parc”).
Constitutia si codul fiscal vorbesc de justa asezare a sarcinilor fiscale.
Atunci e discriminatoriu sa stabilesti o taxa doar pentru bugetari, nu si pentru mediu privat. Temerea ca in acest caz privatul ar declara veniturile angajatilor mai mici decat in realitate se acopera prin ceva de genul un corp de control… nu potisa il creezi, nu pedepsesti bugetarii, ca nu sunt ei de vina.
Calitatea de bugetar e un criteriu subiectiv, iar nu unul obiectiv (venitul realizat ar fi un criteriu obiectiv), singurul care ar putea fundamenta o sarcina fiscala speciala. Pedepseste-ma ca am multi bani, nu ma pedepsi ca sunt bugetar.
De bugetul de stat beneficiaza atat privatii, cat si bugetarii, nu se vede de ce ar contribui la marirea acestui buget numai unii dintre ei.
Ca sunt bugetari cu salariu extrem de mic, se intelege (desi, daca nu le-a placut cartea… crede cineva ca eu am vrut sa imi sparg capul invatand atat, in loc sa bat mingea?)
NOU! Despre bani în profesii juridice: avocați, executori, notari, consilieri juridici și alți profesioniști ai dreptului
13 septembrie ⁞ Ultimele evoluții jurisprudențiale privind prescripția răspunderii penale
14 septembrie ⁞ JURIDICE.ro Premier Golf Day
16 septembrie ⁞ Accidentul de muncă în toate formele de răspundere juridică
18 septembrie ⁞ Școala Superioară de Cadre
19 septembrie 2024 ⁞ Impactul legii 243/2024 asupra creditorilor IFN/cesionari de creanțe
23 septembrie ⁞ Fraudarea creditorilor – eficacitatea mijloacelor actuale pentru combaterea ei
25 septembrie ⁞ Noutățile Legii nr. 214/2024 – ce efecte poate avea semnătura electronică
26 septembrie ⁞ JURIDICE by Night. Golden Season edition
30 septembrie ⁞ Avocatura: onorariu orar vs. onorariu global
5 octombrie ⁞ Start Curs INGENIO de pregătire pentru Barou, INM & Magistratură, Notariat și Licență
7 octombrie ⁞ Dacă UIT, 100.000 de lei amendă! (RO E-TRANSPORT)
14 octombrie ⁞ Impactul sancțiunilor impuse de Consiliul Concurenței asupra pieței editoriale din România: între protecția concurenței și drepturile de autor
21 octombrie ⁞ Abilitățile de negociere: un moft sau o necesitate?
31 octombrie ⁞ JURIDICE by Night. Mystic Night. Halloween edition
11 noiembrie ⁞ Fraudarea fondurilor europene: infracțiune de 1 Euro? (Necesitatea stabilirii unui prag valoric minim pentru infracțiunea de fraudare a fondurilor europene)
18 noiembrie ⁞ Social Media. Răspunderea juridică în caz de Share și Repost care deranjează
23 noiembrie ⁞ Start Curs Admitere INM/ Magistratură & Avocatură 2025
28 noiembrie ⁞ JURIDICE by Night. Autumn Allure edition
2025 ⁞ The Congress / The biggest legal event
Daca e sa ii ajutam, atunci sa ii ajutam toti.
Ca sa nu mai spun ca taxa se va aplica si pensiilor. Pai daca iar incepem cu impozitarea, recalcularea si revizuirea pensiilor… Doamne, Doamne…
Ca sa nu mai spun ca nu exista nicio garantie ca banii luati de la bugetarii si pensionarii cu venituri mai mari de 4.500 lei se vor duce la bugetarii cu salariu mai mic de… (a se completa pe linia punctata). Se duc, undeva… in buget.
Ca sa nu mai spun o lupta adevarata si prealabila cu evaziunea fiscala, ar fi fost de natura sa creeze o mai mare convingere oamenilor carora li se cer, iar, bani.
Ca sa nu mai spun ca daca ne separam asa in bugetari si nebugetari, atunci sa ne separam. Nu mai esalonam datoriile firmelor private catre stat, si stim o treaba.
Cecilia JABRE
judecator, Tribunalul Bucuresti
Homepage J JURIDICE Cariere Evenimente Dezbateri Profesionişti Lawyers Week Video |