Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Drept penal Flux informații

INFO-PICCJ, 30 mai 2012

30 mai 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU

Loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Propunere arestare preventivă.  PT Olt.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus reţinerea inculpatului CEPĂREANU REMUS NICOLAE pentru o durată de 24 de ore şi au solicitat, totodată, instanţei de judecată, arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a inculpatului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Magistraţii Tribunalului Olt au respins cererea procurorilor şi au dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea Tribunalului Olt, pentru o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara de 06.05.2012, în urma unui incident pe care l-a avut cu partea vătămată A.I.A., inculpatul i-a aplicat acesteia o lovitură cu pumnul în zona capului, provocându-i leziuni traumatice ce au condus la deces.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi a tuturor împrejurărilor producerii faptelor.

***

Tentativă omor calificat. Arestare preventivă. PT Ilfov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor BĂLAŞA CONSTANTIN şi NIŢĂ ŞTEFAN ALEXANDRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Ilfov au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatorul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 25.05.2012, în jurul orelor 1930, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpaţii au agresat partea vătămată C.C. (agent de pază din cadrul primăriei, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), lovind-o cu o sticlă în zona capului după care, au lovit-o cu pumnii şi picioarele, tot în zona capului, în timp ce aceasta se afla căzută la pământ.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

***

Evaziune fiscală, șantaj ș.a Trimitere în judecată. PT Gorj

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Şerban Doru Aristică sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, şantaj, spălare de bani, lipsire de libertate în mod ilegal şi cămătărie.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul le-a ameninţat pe părţile vătămate F.R.D. şi F.M. cu violenţe fizice, cu moartea şi cu dezvăluirea unor fapte compromiţătoare.

Totodată, la data de 21.10.2010,  inculpatul Şerban Doru Aristică a împiedicat-o pe partea vătămată F.R.D. să părăsească locuinţa sa şi, prin ameninţare şi constrângere, a determinat-o să redacteze şi să semneze un înscris în care recunoştea primirea sumei de 20.000 de euro şi se obliga să lase în garanţie un autoturism de provenienţă străină.

De asemenea, inculpatul Şerban Doru Aristică a dat bani cu dobândă ca îndeletnicire (după intrarea în vigoare a Legii nr. 216/16.11.2011) numitului D.T.D. pretinzând restituirea dobânzilor oneroase stabilite.

Acelaşi inculpat a schimbat şi a transferat sume de bani, cunoscând că acestea provin din săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi evaziune fiscală, pentru a ascunde originea ilicită a acestora şi a dispus înregistrarea în contabilitatea unei firme a unor operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la plata obligaţiunilor fiscale faţă de stat, prejudiciul adus în acest mod bugetului de stat fiind în sumă de 26.698 lei.

Mai mult, inculpatul nu şi-a declarat veniturile, ascunzând sumele impozabile în vederea sustragerii de la plata impozitului pe venit cu suma de 345.512 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Gorj.

***

Trafic organizat de droguri de mare risc. Arestare preventivă. CA Constanța

Procurorii ai Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat Curţii de Apel Constanţa luarea măsurii arestării preventive, pentru punerea în executare a unei semnalări privind un mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Italia faţă de RĂDULESCU IUSTIN VICTOR (cetăţean român) cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic organizat de droguri de mare risc. Instanţa a admis în cursul zilei de astăzi, 30.05.2012, cererea procurorilor şi a dispus arestarea provizorie pentru 5 zile faţă de persoana solicitată.

Din actele transmise de autorităţile judiciare italiene rezultă că, în perioada decembrie 2007 – aprilie 2008, Rădulescu Iustin Victor în complicitate cu alte persoane, fiind şi liderul unui grup organizat a coordonat, finanţat şi supervizat operaţiunile care urmăreau importul de narcotice, cumpărând in America Latină, în mai multe rânduri, diferite cantităţi de cocaină (respectiv,  2.085 kg, 3.752,976 kg, 2.500/3000 kg). Aceste cantităţi le-a transportat pentru expediere cu o navă reţinută de autorităţile portugheze şi o alta reţinută de autorităţile spaniole, precum şi cu alte 2 nave, nave cu pânze, operaţiuni desfăşurate pe teritoriul mai multor state.

Totodată, în aceeași perioadă, Rădulescu Iustin Victor în complicitate cu alte persoane a importat cantitatea de 1.500 kg cocaină, transbordând încărcătura la bordul a două nave.

Cauza penală a fost înaintată Curţii de Apel Constanţa, spre competentă soluţionare.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Citeşte mai mult despre , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership