Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Suceava. Partaj bunuri comune. Comunicare nelegala a hotararii


1 iunie 2012 | Raluca CÎRSTEA
Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență Curți de Apel, Litigii
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel Suceava a hotărât că se impune casarea hotărârii instanţei de apel care a respins ca tardiv formulat apelul reclamantei,  fără a ţine cont de faptul că ambele exemplare ale hotărârii primei instanţe au fost înmânate pârâtului. Curtea a apreciat că, având în vedere că părţile sunt în litigiu şi au interese contrarii în dosar, este greu de prezumat că pârâtul a făcut demersuri pentru a aduce reclamantei la cunoştinţă faptul comunicării hotărârii, astfel că declararea apelului după expirarea termenului legal pentru exercitarea acestei căi de atac a fost considerată în mod greşit tardivă de către instanţa de apel.  (Decizia civilă nr. 265 din 29 septembrie 2009 pronunţată în recurs de Secţia civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie a Curţii de Apel Suceava având ca obiect partaj bunuri comune – JURINDEX2010395460judecători: Daniela Dumitraş, Dochiţa Plăcintă şi Catrinel Andrieş).

Raluca CÎRSTEA, avocat SVSA

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro