Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

PE a aprobat propunerea CE privind introducerea taxei pe tranzactii financiare


1 iunie 2012 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In data de 23 mai 2012, Parlamentul European a aprobat propunerea Comisiei Europene (“CE”) privind introducerea taxei pe tranzactii financiare (“TTF”) in Uniunea Europeana (“UE”).

TTF este aplicabila la momentul efectuarii tranzactiilor cu instrumente financiare (inclusiv intrumente financiare derivate):
− intre institutii financiare in care cel putin una dintre parti este stabilita in UE.
− intre institutii financiare din afara UE daca instrumentele tranzactionate au fost emise initial intr-un stat membru al UE.

In cazul unui contract pe instrumente derivate, conditia emiterii pe teritoriul unui stat membru sau al Uniunii este indeplinita daca referinta sau instrumentul-suport sunt emise de o entitate juridica inregistrata intr-un stat membru.

Tranzactiile efectuate de fondurile de pensii sunt exceptate de la aplicarea TTF.Cota de taxare va fi stabilita de catre fiecare Stat Membru insa trebuie sa respecte pragul minim impus de CE: 0.01% in cazul
tranzactiilor cu derivative si 0.1% in cazul tranzactiilor financiare altele decat cele cu derivative. Statele Membre ar trebui sa aplice o taxa mai mica pentru tranzactiile financiare efectuate pe burse de valori fata de ratele aplicabile pentru restul tranzactiilor financiare.

O tranzactie financiara pentru care nu s-a aplicat TTF nu va fi valida din punct de vedere juridic si nu va rezulta in transferul dreptului de proprietate asupra instrumentului in cauza.

In termen de sase luni de la intrarea in vigoare a acestor prevederi, fiecare institutie financiara trebuie sa se inregistreze la autoritatile fiscale din statul membru in care este considerata a fi stabilita.

Prezentele prevederi urmeaza sa intre in vigoare la douazeci de zile de la publicarea in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene urmand a fi implementate ulterior la nivelul fiecarui stat.

DELOITTE TAX

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii