Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
AVRAM LAW
STOICA & Asociatii
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Declaratia de la Langeac, tradusa in limba romana

04.06.2012 | JURIDICE.ro

Declaraţia de la Langeac este o declaraţie internaţională privitoare la bazele şi principiile implementării unui statut de egalitate între părinţi, dorindu-se a oferi o alternativă la tratamentul inegal de la acea vreme dintre mame şi taţi, precum şi la problemele cronice din practica şi teoria familiei din lumea occidentală.

Adoptata în timpul conferinţei internaţionale privind statutul părinţilor, care a avut loc în perioada 25-31 iulie 1999 în Langeac (Franta) şi la care au participat reprezentanţi ai unor organizaţii ale părinţilor din zece ţări, declaraţia a reprezentat o înţelegere unanimă cu privire la faptul că statutul de egalitate între părinţi serveşte cel mai bine interesului superior al copilului.

Declaraţia enunţă faptul că promovarea egalităţii între părinţi, atât în timpul mariajului cât şi după o eventuală separare, trebuie susţinută prioritar de către agenţiile guvernamentale.

Declaraţia a fost tradusă în 6 limbi, iar acum, prin eforturile ARPCC, este disponibilă şi traducerea în limba română.

>> Declaraţia de Langeac


Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan