« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Executori judecătoreşti
Official partner: Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România
Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti
JURIDICE

Modificarea Statutului UNEJ si al profesiei de executor judecatoresc
05.06.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 365 din data de 30 mai 2012 a fost publicata Hotararea Congresului Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti nr. 1/2012 pentru modificarea si completarea Statutului Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti si al profesiei de executor judecatoresc, aprobat prin Hotararea Congresului Extraordinar al Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti nr. 19/2010.

Cele mai importante modificari aduse Statutului UNEJ si al profesiei de executor judecatoresc se refera la urmatoarele specte:

Se face precizarea ca presedintele Uniunii convoaca, prin intermediul Camerelor, sedintele Consiliului Uniunii si ale Biroului executiv, comunicand in acest sens ordinea de zi, si conduce aceste sedintei.

Colegiul director al Camerei  va avea, printre altele, urmatoarele atributii:
– verifica daca sediul biroului executorului judecatoresc dispune de spatiu corespunzator si dotari necesare desfasurarii activitatii si conservarii arhivei in bune conditii;
– stabileste cuantumul taxei pentru primirea avizului de inscriere a biroului executorului judecatoresc la curtea de apel, taxa ce se face venit la bugetul Camerei;
– elibereaza avizul pentru inscrierea biroului executorului judecatoresc la curtea de apel, dupa indeplinirea conditiilor legale si statutare.

Se mentioneaza ca presedintele Colegiului director al Camererei participa de drept la sedintele ordinare si extraordinare ale Consiliului Uniunii.

Se precizeaza ca biroul executorului judecatoresc va avea un sediu corespunzator pentru desfasurarea activitatii cu publicul si pentru depozitarea, pastrarea si conservarea in bune conditii a arhivei si a valorilor, in circumscriptia in care a fost numit.

Executorul judecatoresc este obligat sa achite cu regularitate cotele de contributie si cotizatiile stabilite de Uniune, de Camere si de Casa de Asigurari a Executorilor Judecatoresti, pentru formarea bugetelor acestora.

In sarcina membrilor Uniunii se introduc urmatoarele obligatii:
– sa nu incheie contracte, conventii, protocoale sau orice alte inscrisuri cu privire la executarea silita si in legatura cu aceasta, cu exceptia celor prevazute de lege;
– sa nu emita acte de publicitate cu privire la oferta serviciilor pe care le presteaza;
– sa aiba evidentiat si incasat cel putin onorariul minim, prevazut de legislatia in vigoare, in fiecare dosar executional, la data declansarii procedurii executionale;
– sa se asigure pentru malpraxis, urmand a face dovada in acest sens Camerei din cadrul careia face parte.

 
Secţiuni: Executori judecătorești, Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD