Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Infiintarea Comisiei de ancheta privind activitatea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor din perioada 2009-2012


5 iunie 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 373 din data de 1 iunie 2012 a fost publicata Hotararea Senatului nr. 16/2012 pentru infiintarea Comisiei de ancheta privind activitatea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor din perioada 2009-2012.

Prin hotararea Senatului, se fiinteaza Comisia de ancheta privind activitatea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor din perioada 2009-2012. Comisia este formata din senatori apartinand grupurilor parlamentare.

Comisia va avea in vedere respectarea deciziei Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) prin care s-a cerut Romaniei ca, in termen de 18 luni, sa adopte o noua lege pentru despagubirile legate de imobilele nationalizate in perioada comunismului.

Comisia verifica neregulile constatate in cadrul auditului realizat la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, unde peste 80% din dosarele solutionate pe fond funciar nu aveau atasate certificatele de mostenitor, conform analizelor efectuate de Ministerul Finantelor Publice.

De asemenea, Comisia analizeaza si modul in care proiectul de lege propus de Guvernul Ungureanu stabilea pentru fostii proprietari de imobile nationalizate doar o despagubire de 15% din valoarea imobilului si incasarea sumei pe o perioada de la 10 pana la 12 ani.

Concluziile Comisiei vor fi cuprinse intr-un raport, care va fi prezentat pana la data de 30 septembrie 2012.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro