« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Seminar organizat de Consiliul Concurentei privind combaterea cartelurilor in procesul achizitiilor publice
05.06.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Concurență, Content | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 31 mai 2012, Consiliul Concurenţei a organizat seminarul „Combaterea cartelurilor în procesul achiziţiilor publice”, ca urmare recomandării Raportului privind evaluarea sistemului de achiziţii publice din România, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurentei.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: „După cum ştiţi, compania Deloitte a elaborat, la solicitarea Comisiei Europene – DG Regio, un raport privind sistemul de achiziţii publice din România, raport ce cuprinde recomandări către toate autorităţile publice implicate în acest proces. În ceea ce ne priveşte, ni se recomandă să ne intensificăm activitatea de informare privind riscul pe care îl reprezintă cartelurile în procesul de achiziţii publice.”

Printre temele dezbatute s-au numarat riscul la care se expun autorităţile contractante atunci când există un cartel format din ofertanţii la o licitaţie, indiciile care stau la baza detectării existenţei unui cartel în cadrul procedurilor de achiziţii publice şi incidenţa legislaţiei concurenţei în sancţionarea cartelurilor existente în cadrul licitaţiilor publice.

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD