Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Achizitii publice, Concurență, Flux informații

Seminar organizat de Consiliul Concurentei privind combaterea cartelurilor in procesul achizitiilor publice

5 iunie 2012 | JURIDICE.ro

Joi, 31 mai 2012, Consiliul Concurenţei a organizat seminarul „Combaterea cartelurilor în procesul achiziţiilor publice”, ca urmare recomandării Raportului privind evaluarea sistemului de achiziţii publice din România, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurentei.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: „După cum ştiţi, compania Deloitte a elaborat, la solicitarea Comisiei Europene – DG Regio, un raport privind sistemul de achiziţii publice din România, raport ce cuprinde recomandări către toate autorităţile publice implicate în acest proces. În ceea ce ne priveşte, ni se recomandă să ne intensificăm activitatea de informare privind riscul pe care îl reprezintă cartelurile în procesul de achiziţii publice.”

Printre temele dezbatute s-au numarat riscul la care se expun autorităţile contractante atunci când există un cartel format din ofertanţii la o licitaţie, indiciile care stau la baza detectării existenţei unui cartel în cadrul procedurilor de achiziţii publice şi incidenţa legislaţiei concurenţei în sancţionarea cartelurilor existente în cadrul licitaţiilor publice.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică