Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Formalitatile de intrare in porturile romanesti a navelor de navigatie interioara

07.06.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 376 din data de 5 iunie 2012 a fost publicat Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 496/2012 privind modificarea Ordinului ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr. 2.473/2006 privind efectuarea formalitatilor de sosire/plecare in/din porturile romanesti a navelor de navigatie interioara.

Potrivit actului normativ, navele de navigatie interioara, indiferent de pavilionul pe care il arboreaza, nu pot intra/pleca in/dintr-un port romanesc decat dupa efectuarea formalitatilor de sosire/plecare.

Formalitatile de sosire/plecare constau in transmiterea, in prealabil, capitaniei/oficiului de capitanie a/al portului respectiv a urmatoarelor documente:
– avizul de sosire/plecare;
– declaratia generala;
– lista de echipaj;
– lista de pasageri, dupa caz.
Documentele se vor transmite prin mijloace electronice sau prin orice alte mijloace de transmisie de catre proprietarul/operatorul/agentul ori de conducatorul navei/convoiului.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate