Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Titus Corlatean: „investitia in integritate este profitabila”
07.06.2012 | JURIDICE.ro

Miercuri, 6 iunie 2012, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a condus lucrările Platformei de cooperare cu mediul de afaceri. Platforma este gândită ca o structură deschisă mediului de afaceri prin intermediul căreia Ministerul Justiţiei poate recepta idei şi propuneri concrete de modificare a legislaţiei, cazuri de jurisprudenţă neunitară, propuneri de proiecte comune în interesul consolidării sistemului judiciar şi a statului de drept, potrivit unui comunicat al MJ.

Platforma este parte integrantă a procesului de operaţionalizarea a mecanismului de coordonare şi monitorizare a Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA).

Titus Corlăţean: „Pe termen lung, investiţia în integritate este profitabilă, iar SNA face apel la promovarea integrității în afaceri. Acest tip de abordare poate conduce la izolarea companiilor care promovează corupția ca mod de a face business.”

Au participat de asemenea:
– ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar
– ambasadorul SUA, E.S. domnul Mark Henry GITENSTEIN;
– ambasadorul Olandei, E.S. domnul Johannes Hendrik Matteheus van BONZEL;
– ambasadorul Germaniei, E.S. domnul Andreas von METTENHEIM şi reprezentantul ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii
– conducerile Asociaţiei Române a Băncilor, Camerelor de comerţ Româno-Britanică, Româno-Germană, Camerei de Comerţ Americane, Camerei Auditorilor Financiari din România, Consiliului Investitorilor Străini, Consiliului Concurenţei, Siemens România, ENEL România, Comitetului pentru formarea unei Coaliţii a Mediului de Afaceri Curat.

A fost exprimata disponibilitatea pentru proiecte comune în domeniul anticorupţie, accentuând importanţa unei abordări pragmatice în descurajarea corupţiei în achiziţiile publice şi stimularea concurenţei loiale.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.