Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

INFO-PICCJ, 6 iunie 2012
06.06.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU

JURIDICE - In Law We Trust

Evaziune fiscală și spălare de bani. Percheziții. PT București

Astăzi, 06.06.2012 a fost declanşată o acţiune ce constă în efectuarea a 17 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Prahova şi Ilfov, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în vederea probării activităţii infracţionale a membrilor unei grupări specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani, prin care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 500.000 euro.

În cursul lunii iunie 2012, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de 18 persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, în perioada 2010-2011.

Activitatea infracţională a constat în diminuarea obligaţiilor fiscale datorate bugetului general consolidat, prin înregistrarea în contabilitate a unor cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale.

Veniturile obţinute din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost introduse în circuite financiare succesive fictive apte să asigure reintroducerea sumelor de bani în conturi personale sau ale unor societăţi comerciale.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Fraudelor, Direcția Generală de Informații și Protecție Internă, Direcţia de Operaţiuni Speciale, lucrători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informaţii, în cursul acestora fiind puse în executare 18 de mandate de aducere.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii urmăririi penale.

***

Act sexual cu un minor. Arestare preventivă. PJ Huedin

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin au solicitat, la data de 05.06.2012, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Arsinte Nicolae-Ovidiu (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor.

Magistraţii Judecătoriei Huedin au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada 20.05. – 04.06.2012, inculpatul a întreţinut, în mai multe rânduri, relaţii sexuale cu minorul M.D.G. (în vârstă de 13 ani).

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii urmăririi penale.

***

Înșelăciune. Trimitere în judecată. PJ Buftea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului TITION OVIDIU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în cursul lunii mai 2009, cu prilejul achiziţionării unor produse din carne, inculpatul Tition Ovidiu a indus în eroare administratorul unei societăţi comerciale,  prin emiterea a două file cec (refuzate pentru lipsa de mandat a semnatarului), în valoare totală de 72.864 lei.

Astfel, la data de 26.05.2009, inculpatul s-a deplasat la sediul societăţii părţii vătămate, unde şi-a manifestat intenţia încheierii unui contract ce avea ca obiect livrarea de  produse din carne către societatea la care inculpatul deţinea calitatea de director executiv.

Pentru a câştiga încrederea părţii vătămate, inculpatul i-a precizat că derulează contracte individuale cu diferite unităţi militare şi spitale, iar plata urma să fie realizată prin file cec. Ulterior, inculpatul a invocat diverse pretexte pentru a nu încheia în formă scrisă un contract, însă marfa a fost livrată în două tranşe, iar pentru plata acesteia, inculpatul a emis două file cec, care au fost refuzate la plată pentru lipsa de mandat a semnatarului.

Astfel, deşi inculpatul a cunoscut la momentul în care a lansat cele două comenzi, că nu are împuternicire pe contul societăţii, a semnat cele două file cec, inducând astfel în eroare partea vătămată cu privire la valabilitatea celor două instrumente de plată.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Buftea.

***

Omor calificat. Constituire dosar. PT Maramureș

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş  a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări faţă de învinuitul BILEAC IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, dispunându-se cu privire la acesta, începerea urmăririi penale.

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în după-amiaza zilei de 05.06.2012, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al geloziei, învinuitul Bileac Ioan lovind-o cu corp tăios şi contondent pe soţia sa, provocându-i leziuni corporale grave, care au determinat decesul acesteia, după care a încercat să-şi ia viaţa, în prima fază prin strangulare, iar apoi prin producerea unor plăgi tăiate la nivelul gâtului.

Întrucât există îndoială asupra stării de sănătate psihică a învinuitului, acesta a fost internat în vederea expertizării medico-legale psihiatrice la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta şi instituirea răspunderii judiciare.

***

Fraudă electorală. Constituire dosar. PJ Sector 1

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie aparţinând Secţiei 2 de Poliţie din Bucureşti, cu privire la un incident electoral.

Astfel, din primele date ale cauzei a rezultat faptul că 3 persoane (studenţi) recrutau prin liste (cuprinzând nume, prenume, telefon) studenţi dintr-un campus universitar pentru a vota cu un anumit candidat. În acest context, studenţii erau înscrişi pe listele amintite, fiindu-le promise anumite sume care urmau să fie achitate în ziua de duminică, 10.06.2012.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Incident electoral. Constituire dosar. PJ Vânju Mare

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incidentul care a avut loc la Primăria Vînjuleţ.

Din primele date ale cauzei rezultă faptul că, în seara zilei de 04.06.2012, în jurul orelor 1830, cu ocazia unei adunări publice electorale, aruncând cu pietre în direcţia jandarmilor, mai multe persoane au lovit alte trei, după care au distrus autovehiculele staţionate în apropiere.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.