Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Mona Maria Pivniceru: de cati judecatori si grefieri e nevoie pentru aplicarea Codurilor de procedura civila si penala

08.06.2012 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Miercuri, 6 iunie 2012, judecatorii Mona Maria Pivniceru, Horatius Dumbrava si Alexandru Serban, membrii CSM, s-au intalnit cu judecatorii Curtii de Apel Cluj, Tribunalului Cluj si Judecatoriei Cluj-Napoca.

Mona Maria Pivniceru a declarat in cadrul unei conferinte de presa: „In starea in care suntem acum, fara un sprijin al Ministerului Justitiei pentru cresterea numarului de judecatori si grefieri si extinderea de spatii, intrarea in vigoare a Codului de procedura civila la 1 septembrie va intampina aceleasi obstacole ca pana acum, si anume numar mare de dosare si numar mic de judecatori si personal de specialitate. Asta e prima concluzie. In 8 iunie se centralizeaza situatia de la toate instantele din tara si vom face o prima evaluare pentru a vedea in ce masura se va putea implementa noul Cod de procedura civila. Ar fi nevoie de 400 de judecatori si de 1.000 de grefieri in urmatorii patru ani care sa intre in sistemul judiciar pentru aplicarea celor doua coduri, de procedura civila si procedura penala.”

Horatius Dumbrava: „In luna ianuarie 2012, fostul ministru al Justitiei si-a asumat public concluziile studiilor de impact legate de implementarea codurilor care au costat un milion de euro. Studiile spun ca implementarea codurilor, de procedura civila si penala, nu se poate face decat cu asigurarea schemei de personal si infrastructurii necesare. Cerem actualului ministru al Justitiei sa isi asume studiile de impact. Ministerul Justitiei este responsabil cu studiile de impact si asigurarea schemei de personal si infrastructurii necesare. De aceea cred ca a venit momentul sa isi asume actualul guvern studiile de impact si sa gandim impreuna care ar fi cele mai bune mijloace de implementare a celor doua coduri.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week