Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

NNDKP despre relatia dintre companii si Consiliul Concurentei in investigatiile de concurenta
08.06.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Avocaţii NNDKP specializaţi în dreptul concurenţei au discutat despre comportamentul companiilor pe parcursul investigaţiilor Consiliului Concurenţei, într-o nouă ediţie a workshop-urilor „Exclusively for Friends”.

Urmărind drumul de la indiciile care conduc la deschiderea unei investigaţii până la decizia finală a Consiliului Concurenţei, dezbaterile au avut în vedere aspecte precum: ce tip de informaţii (şi din ce surse) pot constitui indicii care să atragă atenţia Consiliului, astfel încât acesta să iniţieze o analiză a unei pieţe sau a unui anumit comportament pe o piaţă; cum obţine Consiliul Concurenţei probele necesare stabilirii unei încălcări a legii; ce limite trebuie să respecte autoritatea de concurenţă în cadrul solicitărilor de informaţii şi cum răspund companiile investigate.

Am dorit să oferim participanţilor o imagine de ansamblu a etapelor desfăşurării unei investigaţii a Consiliului Concurenţei şi să marcăm aspectele esenţiale pe care fiecare companie trebuie să le aibă în vedere. Anticiparea derulării evenimentelor în cursul unei investigaţii şi cunoaşterea drepturilor companiilor investigate minimizează riscurile inerente unei investigaţii”, afirmă Georgeta Harapcea, coordonatorul practicii de Concurenţă a NNDKP.

Despre practica de Concurenţă a NNDKP: Echipa de concurenţă a NNDKP este apreciată de clienţii citaţi de unul din cele mai reputate ghiduri juridice internaţionale, Chambers & Partners, care afirmă: „Echipa s-a dovedit orientată spre business şi spre clienţi, arătând o înţelegere aprofundată a nevoilor noastre. (…) Persoane flexibile şi creative, dornice să găsească soluţiile potrivite nevoilor clienţilor”.

Clienţii apreciază de asemenea calităţile coordonatorului echipei de Concurenţă, Georgeta Harapcea: “Are o abordare foarte inteligentă şi dedicată, atât din perspectiva proiectelor specifice, cât şi a clienţilor în general. (…) Este foarte apreciată pentru înţelegerea în profunzime a aşteptărilor de business ale clienţilor, persoanele intervievate observând că are excelente abilitaţi tehnice, orientare pragmatică şi experienţă deosebită” (Chambers Europe 2011 şi 2012).

Printre clienţii practicii de Concurenţă se regăsesc companii majore din domenii precum: telecom, asigurări, auto, bancar, bunuri de consum, construcţii, energie, gaze naturale, petrol, pensii private, pharma.

Echipa NNDKP specializată în dreptul concurenţei oferă asistenţă cu privire la investigaţii (asistarea în cazul inspecţiilor inopinate, evaluări ale riscurilor, pregătirea de răspunsuri la solicitările de informaţii din partea Consiliului Concurenţei şi apărări faţă de rapoartele de investigaţie, reprezentarea în audieri, contestarea în instanţă a deciziilor), autorizarea concentrărilor economice, evaluări ale respectării regulilor de concurenţă în activitatea

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti