Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind concursul national de rezidentiat


8 iunie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Dreptul sanatatii
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la concursul national de rezidentiat, solicitand Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului  si Sportului sa comunice daca are in vedere formarea unui personal medical calificat în conditii de egalitate, aceste aspecte fiind în sprijinul sistemului sanitar, potrivit unei informari a institutiei Avocatul Poporului.

Opinia Avocatului Poporului este ca formularea subiectelor de examen in centre universitare diferite, cu subiecte diferite incalca principiul constitutional privind egalitatea in drepturi a cetatenilor, intrucat se creeaza o situatie de discriminare la nivel de centru universitar. Totodata, instituirea obligatiei (in Regulamentul din 28 iunie 2007 de efectuare a pregatirii prin rezidentiat in specialitatile prevazute de Nomenclatorul specialitatilor medicale, medicodentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala) privind sustinerea examenului de medic, medic dentist sau farmacist specialist in centre universitare diferite, cu subiecte diferite incalca principiile constitutionale privind egalitatea in drepturi a cetatenilor si tratatele internationale privind drepturile omului.

Asadar, in cadrul aceleiasi categorii de subiecti ai drepturilor respective (medicii rezidenti) intervin discriminari, prevederea din regulament fiind aplicata in mod discriminatoriu, fapt ce afecteaza substanta dreptului constitutional protejat.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro