Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Conferinta Drept si Etica. Cum a fost, pe scurt


7 iunie 2012 | Diana STOICA, Diana STOICA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Astăzi, 7 iunie 2012, Biblioteca Central Universitară a găzduit un eveniment de pionerat pentru mediul juridic din România, cu sprijinul unora din cele mai reputate case de avocatura din România.

Reprezentanţi de seamă ai Baroului Englez, membri ai Societăţii Onorabile „The Inner Temple”, au susţinut o conferinţă cu tema  „Drept şi Etică”.  Evenimentul s-a bucurat şi de intervenţia ambasadorului UK în România, Martin Harris.

Temele prezentate în prima parte au fost informative cu privire la sistemul legislativ britanic:
– „The Rule of Law in a Civil Society”  de către Onorabilul Lord Justice Laws
– „The English Commercial Court and International Arbitration” de către Jonathan Hirst QC (Queen’s Counsel = Consiliul Reginei).

A doua parte a conferinţei a avut un format contrastant, făcând o paralelă între cele două sisteme de drept, respectiv sistemul continental şi sistemul Common Law.
– „Criminal prosecutions ” (Urmărirea penală) – UK – Tracy Ayling QC; RO- Gheorghe Muscalu, Procuror General în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
– „The Bribery Act” (Luarea şi darea de mită) – UK – Vivian Robinson QC; RO – Jănică Arion Ţigăşanu

Conferinţa a fost guvernată de „The Chatham House Rule”, care este folosită la nivel internaţional pentru a facilita discursul liber şi confidenţialitatea din cadrul întâlnirilor. Regula presupune două simple condiţii:
a) identitatea, afilierea vorbitorilor sau a participanţilor la întâlnire nu pot fi dezvăluite
b) nu se poate divulga faptul că informaţiile au fost obţinute la respectiva întâlnire.

Mâine, 8 iunie 2012 la orele 13:00, aceeaşi invitaţi vor organiza un proces simulat la facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti unde studenţii participanţi vor avea şi ei ocazia să urmeze exemplul oferit de avocaţii şi judecătorii britanici şi de a avea propriul proces simulat pentru a putea beneficia de observaţiile şi remarcile constructive ale membrilor Baroului Britanic.

Diana STOICA
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică