Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Prorogarea termenului privind obligativitatea inregistrarii sedintelor de judecata


12 iunie 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Contencios administrativ, Content, Drept civil, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 383 din data de 7 iunie 2012 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, precum si pentru prorogarea termenului prevazut la art. III din titlul XVI al Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniul proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente.

Modificarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor

1. Potrivit prevederilor Legii nr. 303/2004, la concursul pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii, precum si la concursul de admitere in magistratura se poate inscrie persoana care se bucura de o buna reputatie si este apta, din punct de vedere medical si psihologic, pentru exercitarea functiei.
Intrucat la aceste concursuri participa un numar mare de persoane, este necesar ca verificarea indeplinirii acestor conditii sa se faca ulterior sustinerii probelor de concurs, pentru candidatii admisi la probele de concurs.
In acest sens, actul normativ introduce noi prevederi care stabilesc ca verificarea conditiei bunei reputatii si a conditiei de a fi apt din punct de vedere medical si psihologic pentru exercitarea functiei se realizeaza dupa afisarea rezultatelor definitive ale concursului.

2. Se aduc modificari cu privire componenta comisiei de concurs pentru admiterea in magistratura, sitpulandu-se ca din comisie trebuie sa faca parte si cate un cate un cadru didactic universitar de la o facultate de drept din cadrul unei universitati de cercetare avansata si educatie, propus de Institutul National al Magistraturii. In forma anterioara a legii erau stabilite conditii mai restrictive, in sensul ca din comisie trebuia sa faca parte cate un profesor universitar de la o facultate de drept, care are incheiat un contract de munca pe durata nedeterminata cu o universitate de cercetare avansata si educatie.

Prorogarea termenului de intrare in vigoare a dispozitiilor referitoare la inregistrarea prin mijloace audiovideo a sedintelor de judecata

Tinand cont de imposibilitatea finalizarii procedurilor de achizitionare a echipamentelor necesare inregistrarii sedintelor de judecata, actul normativ stabileste ca termenul  prevazut la art. III din titlul XVI al Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, referitor la inregistrarea sedintelor de judecata, se proroga pana la data de 1 iulie 2013.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro