TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

BIRIS GORAN. Romcarbon finalizează investiţia cu BERD şi Global Finance în Green Group

13 iunie 2012 | JURIDICE.ro

Drept comercial
Gratuit pentru membri

Romcarbon SA, o societate listată la Bursa de Valori Bucureşti, a realizat o investiţie cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Global Finance la finele lunii aprilie 2012. BERD şi fondul Global Finance vor investi împreună aproximativ 23,5 milioane de Euro în Green Group care construieşte, printre altele, primul parc integrat de reciclare din România. Acest parc de reciclare va include patru subdiviziuni responsabile de colectarea şi reciclarea deşeurilor din material plastic, a celor electrice şi electronice, precum şi a tuburilor fluorescente.

Clement Hung, Directorul General al Green Group: „În prezent, România are şansa de a susţine dezvoltarea sa pe termen îndelungat pentru un viitor ecologic şi mai sigur. Plănuim să facem din România un punct de reper în ceea ce priveşte standardele de colectare şi reciclare din Europa de Sud-Est”.

MVO Capital a fost consultantul financiar al Romcarbon SA, iar Biriş Goran SCPA a oferit consultanţă fiscală şi juridică. Echipa MVO Capital a fost coordonată de Mihai Vasilescu şi Cristian Manole, iar Dan Vişoiu a coordonat echipa Biriş Goran SCPA, asistat de Ruxandra Jianu, Gabriel Biriş şi Sorin Biban în legătură cu aspecte fiscale şi de Simona Alecu pentru problemele de drept societar.

Mihai Vasilescu, partener fondator al MVO Capital: „Suntem încântaţi că am oferit asistenţă unuia dintre cei mai vechi clienţi ai noştri pentru a face un pas important în direcţia obţinerii poziţiei de lider în sectorul regional al reciclării şi în industria firelor şi fibrelor sintetice din Europa şi aşteptăm cu interes extinderea sa şi efectele pozitive pe care acest lucru le va avea asupra economiei şi stilului de viaţă din România”.

Dan Vişoiu, Partener în cadrul Biriş Goran: „Date fiind expertiza noastră fără egal în domeniul tranzacţiilor transfrontaliere şi capacitatea de a oferi atât asistenţă juridică cât şi consultanţă fiscală în cadrul aceleiaşi firme, am putut să aducem un plus de valoare considerabil uneia dintre cele mai importante tranzacţii cu capital privat care a avut loc în România anul acesta”.

MVO Capital a fost fondată în 2008 şi se  axează pe servicii de consultanţă financiară pentru obţinerea de finanţări şi în domeniul achiziţiilor şi fuziunilor. Printre clienţii săi se numără importanţi investitori locali şi internaţionali care activează în domeniul imobiliar, industrial şi al serviciilor.

Biriş Goran a fost înfiinţată în anul 2006. De la bun început, firma Biriş Goran şi-a câştigat un portofoliu de clienţi extrem de important format din mari antreprenori români şi investitori internaţionali. Chambers Europe, PLC Which Lawyer şi Legal 500 au listat firma de avocatură Biriş Goran ca având practici de top în varii domenii precum Fiscalitate, Imobiliare/Real Estate, Drept Societar/Fuziuni şi Achiziţii şi Dreptul Concurenţei. În decembrie 2010 Biriş Goran SCPA a fost recunoscută de asemenea ca fiind cea mai bună firmă de avocatură în domeniul imobiliar, câştigând premiul acordat de prestigioasa publicaţie Construction & Investment Journal.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Evenimente organizate de Societatea de Ştiinţe Juridice

dezbateri.juridice.ro
Gratuit pentru membri
Split TVA. Soluţii (dacă) există 2 octombrie 2017
Cum delimităm evaziunea fiscală de optimizarea fiscală? 4 octombrie 2017
conferinte.juridice.ro
Gratuit pentru membri
Unele aspecte privind executarea silită. Conferinţă rezervată membrilor JURIDICE.ro * Eveniment fără taxă de participare 5 octombrie 2017
Abuzul în serviciu. Conferinţă rezervată membrilor JURIDICE.ro * Eveniment fără taxă de participare 11 octombrie 2017
Probleme dificile de drept civil (ed. 6). Drepturile personalităţii şi protecţia datelor personale. CONFERINŢA VALERIU STOICA 20 octombrie 2017
Probleme dificile de drept comercial (ed. 3). Schimbarea stăpânului afacerii. CONFERINŢA STANCIU CĂRPENARU 23 noiembrie 2017
ateliere.juridice.ro
Gratuit pentru membri
Executarea silită a contractului de leasing 28 septembrie 2017
DATA PROTECTION. Regulamentul General privind Protecţia Datelor 29 septembrie 2017
Spălarea de bani. Pericole concrete şi soluţii 3 octombrie 2017
DATA PROTECTION. Regulamentul General privind Protecţia Datelor 6 octombrie 2017
Apărarea drepturilor de proprietate intelectuală prin mijloace de procedură civilă 9 octombrie 2017
CYBERCRIME 16 octombrie 2017
Arbitrajul comercial: noua procedură 17 octombrie 2017
Dovedirea daunelor morale. Studii de caz 18 octombrie 2017
DATA PROTECTION. Regulamentul General privind Protecţia Datelor 23 octombrie 2017
Evaziunea fiscală. Aspecte controversate 25 octombrie 2017
Probleme şi soluţii juridice în sport 26 octombrie 2017
Cum folosim în mod eficient publicitatea mobiliară 27 octombrie 2017
DATA PROTECTION. Regulamentul General privind Protecţia Datelor 30 octombrie 2017
Ordine şi răspundere în dreptul muncii 2 noiembrie 2017
Camera preliminară. Examen jurisprudenţial 6 noiembrie 2017
Clauze abuzive în contractul de leasing 7 noiembrie 2017
Expertiza contabilă în dosare penale 8 noiembrie 2017
Achiziţii publice de la teorie la practică 9 noiembrie 2017
Acordul de recunoaştere a vinovăţiei 20 noiembrie 2017
Lawyers Real Life 21 noiembrie 2017
Contestaţia la executare între DA şi NU 23 ianuarie 2018

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.