Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Drept penal Flux informații

INFO-PICCJ, 12 iunie 2012

12 iunie 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU, Sorin-Ioan DUMITRASCU

Furt de documente electorale și mită electorală. Constituire dosar. PJ Orșova

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, cu ocazia desfăşurării alegerilor locale,  s-au constituit 2  dosare penale privind săvârşirea infracţiunilor  de furt de documente electorale şi mită electorală.

Din primele cercetări, a rezultat faptul că, la data de 10.06.2002, în jurul orelor 740, o persoană s-a prezentat la secţia de votare  din Orşova  unde, sub pretextul exercitării dreptului la vot, a ridicat de la un membru al comisiei de votare cele 4 buletine  oficiale de vot, pe care le-a sustras, substituindu-le cu alte acte ce păreau a fi buletine de vot.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Mită electorală. Constituire dosar. PJ Orșova

Totodată, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova a mai fost înregistrată şi o altă cauză având ca obiect infracţiunea de mită electorală.

Din primele date ale cauzei a reieşit faptul că, la data de 10.06.2012, o persoană i-a înmânat alteia suma de 800 de lei pentru a vota  un anumit candidat la funcţia de primar,  acesta, la rândul său, oferind câte 100 de lei  mai multor  alegători în acelaşi scop.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Tentativă de omor, loviri sau alte violențe ș.a . Arestare preventivă. PT Brăila

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Dobre Ghelase Ciprian sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor, loviri sau alte violenţe şi violare de domiciliu.

Magistraţii Tribunalului Brăila au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 10.06.2012, în jurul orelor 0130, în timp ce se afla în curtea unei discoteci din judeţul Brăila, inculpatul a aplicat părţii vătămate M.M. mai multe lovituri cu un lama unui bisturiu de uz veterinar în zona abdomenului, toracelui, gâtului şi a gurii, cauzându-i multiple leziuni traumatice care i-au pus în primejdie viaţa.

La aceeaşi dată, inculpatul le-a aplicat mai multe lovituri bisturiul de uz veterinar şi părţilor vătămate M. C. şi S. V. şi a pătruns fără drept, pe timp de noapte,  în curtea mai multor persoane, prin escaladarea gardului.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Tâlhărie. Arestare preventivă. PJ Brăila

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Pacoi Iulian, Nicolau Sorin, Materniuc Adrian, Ghinies Silviu, precum şi a inculpatului minor D.M.R. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Magistraţii Judecătoriei Brăila au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Pacoi Iulian, Nicolau Sorin, Materniuc Adrian şi Ghinies Silviu pentru o perioadă de 29 zile, iar pe numele inculpatului minor pentru o perioadă de 19 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 30.05.2012, în jurul orelor 2200, prin ameninţarea cu acte de violenţă, cei 5 inculpaţi le-au deposedat de 2 telefoane mobile şi un lanţ din aur cu pandantiv pe părţile vătămate D. I. B. si C. L., iar în după amiaza zilei de 01.06.2012, au sustras două obiecte din aur de la partea vătămată P. N. D.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Evaziune fiscală. Trimitere în judecată. PT București

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului CHEN ZHENGYU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie-decembrie 2010 şi ianuarie-decembrie 2011 (cu excepţia lunii iulie 2011), în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, inculpatul  a comercializat mărfuri fără a elibera documente fiscale şi fără a înregistra în contabilitatea societăţii veniturile obţinute, cauzând bugetului consolidat al statului un prejudiciu de 346.580 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalul Bucureşti.

***

Evaziune fiscală. Trimitere în judecată. PT Maramureș

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş  au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei BLAGA ILIŞCA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada 1.01.2008 – 31.12.2009, inculpata, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din judeţul Maramureş, a reţinut şi nu a vărsat în cel mult 30 de zile de la scadenţă, sume reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, prejudiciind  astfel bugetul consolidat al statului cu suma de 15.659 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vişeu de Sus.

***

Incident. Constituire dosar. PJ Râmnicu Vâlcea

Referitor la ştirea vehiculată în mass-media, potrivit căreia fiul unui procuror din Vâlcea a fost implicat într-un conflict armat, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incidentul petrecut, în seara zilei de 11.06.2012, în jurul orelor 1950, pe o terasă din apropierea Casei Ştiinţei din Râmnicu Vâlcea.

Din primele cercetări s-a reţinut faptul că, la data amintită, pe fondul unui conflict mai vechi, a avut loc o altercaţie între mai multe persoane care au folosit obiecte tăietoare, respectiv săbii şi cuţite, precum şi un pistol cu bile din cauciuc, incident care a provocat scandal public.

Astfel, în timp ce I.M. împreună cu o altă persoană se aflau pe o terasă a unui restaurant din Râmnicu Vâlcea, la masa acestora au venit alte 3 persoane, respectiv M. D. C., I. Ş. Ş. şi D. V. dintre care una avea asupra sa o sabie tip macetă, ameninţându-l cu moartea.

Pe fondul atitudinii agresive a acestora, cei doi s-au ridicat de la masă şi au fugit, fiind urmăriţi de către ceilalţi. În aceste împrejurări, I.M. a reuşit să deschidă portiera maşinii şi să ia un pistol cu bile din cauciuc, pe care îl deţinea în mod legal, armă pe care a îndreptat-o către cei trei, cerându-le să nu îl mai ameninţe pentru că în caz contrar va uza de armă. În contextul în care I.M. continua să fie ameninţat cu moartea cu o sabie şi cu un cuţit, acesta a tras mai multe focuri de armă înspre cei trei, producându-i lui D. V. trei plăgi la nivelul urechii, umărului şi abdomenului.

În acelaşi timp, la faţa locului au venit doi lucrători din cadrul Poliţiei Locale Vâlcea care au solicitat numitului I. M. să arunce pistolul, lucru pe care acesta l-a şi realizat, solicitând însă, permanent, pe durata conflictului, ca o persoană să anunţe poliţia.

Trebuie menţionat faptul că I.M. a formulat, la rândul său, plângere penală prealabilă faţă de M. D. C., I. Ş. Ş. şi D. V. pentru comiterea infracţiunii de ameninţare.

Conflictul preexistent între cei implicaţi în acest incident, este legat de faptul că, printr-un rechizitoriu,  M. D. C. a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de vătămare corporală gravă şi lovire sau alte violenţe, cauză în care I.M. are calitatea de parte vătămată.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Viol și incest. Trimitere în judecată. PT Vâlcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Vladu Viorel sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi incest.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada 2006 – 2012, în mod repetat, inculpatul a întreţinut, prin constrângere,  raporturi sexuale cu  fiica sa minoră (în vârstă de 16 ani).

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Vâlcea.

***

Tentativă de viol. Trimitere în judecată. PT Vâlcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Bondoc Ion sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de viol.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul a încercat să întreţină un raport sexual cu minora I.N. (în vârstă de 13 ani) prin exercitarea de violenţe fizice, acţiunea fiind întreruptă de intervenţia mamei minorei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare,Tribunalului Vâlcea.

***

Contrabandă. Trimitere în judecată. PT București

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului CĂLUŞARU ALEXANDRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, la data de 14.05.2012, inculpatul a deţinut şi a oferit spre comercializare 20.000 de ţigări fără acte de provenienţă şi fără timbru fiscal aplicat de Ministerul Finanţelor din România, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de 9.891 lei prin neplata taxelor vamale şi fiscale aferente.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

***

Contrabandă. Trimitere în judecată. PT Covasna

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului MAXIM FLAVIUS BOGDAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada în perioada 24.04.2012 – 04.05.2012, inculpatul s-a aprovizionat în mod repetat cu ţigări marca Viceroy (ce purtau marcaje aparţinând Ucrainei), în scopul punerii lor în circulaţie. În acest context, la data de 04.05.2012, inculpatul a fost depistat în trafic în timp ce deţinea cantitatea de 69.620 de ţigarete, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale prin ascunderea sursei impozabile.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 38.455 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Covasna.

>> sursa: mpublic.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Citeşte mai mult despre ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership