Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Admiterea la INM si in magistratura 2012 | Cristi Danilet


14 iunie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Admiterea la INM și în magistratură 2012 – ghid practic și legislativ
Cristi Danileț


Andrei Săvescu: „Iată o carte foarte interesantă! Tema este de maxim interes pentru toți cei care vor să îmbrățișeze cariera de magistrat. Autorul este o persoană avizată, familiarizat cu problematica abordată. Este una dintre cărțile care, prin tematică și autor, nu au nevoie de nicio recomandare. Este o carte indispensabilă pentru toți candidații.

Editorul: „GHIDUL este gândit să ofere absolvenţilor facultăţilor de drept toate informaţiile de care au nevoie pentru a pregăti şi susţine fie concursul de admitere la INM pentru a deveni auditor de justiţie, fie concursul de admitere în magistratură pentru a deveni direct judecător sau procuror.

Informaţiile sunt prezentate sub forma unor răspunsuri punctuale la întrebările ce pot apărea în cursul procedurii de înscriere la fiecare din cele două concursuri, în timpul desfăşurării probelor de concurs sau imediat după finalizarea acestora. Este acoperită astfel o gamă largă de situaţii întâlnite şi mai puţin întâlnite, dar a căror soluţie, în condiţii de examen, poate fi salvatoare.

Prima parte a Ghidului oferă răspunsul la peste 200 ÎNTREBĂRI legate de:
• Prezentarea sistemului juridic: legislaţie incidentă, noţiuni şi instituţii de bază
• Profesia de magistrat: drepturi şi obligaţii, salariu, modalităţi de recrutare
• Înscrierea la concurs: condiţiile pentru a deveni magistrat, actele necesare pentru dosarul de înscriere, greşeli frecvente ce pot fi evitate
• Admiterea la INM în 2012: data, calendarul de desfăşurare, taxa de participare
• Desfăşurarea concursului: locaţie, accesul în sală, modificări ale regulilor faţă de anii precedenţi
• Probele de concurs: descrierea fiecărei probe, barem, contestaţii, sistemul de notare
• După admiterea la INM: cuantumul bursei de studiu, locuinţa pe timpul studiului, despre cursurile de formare şi despre formatori
• Admiterea directă în magistratură în 2012: cine se poate înscrie la concurs, dosarul de înscriere, reguli specifice
• Numirea ca judecător sau procuror: stagiatura, examenul de capacitate, promovarea.

INDEXUL celor peste 200 DE ÎNTREBĂRI facilitează accesul rapid la informaţia căutată.

A doua parte este O COLECŢIE DE PREVEDERI LEGISLATIVE care întregeşte informaţia din prima parte a Ghidului. Sunt cuprinse reglementările privind admiterea la INM, respectiv în magistratură, inclusiv cele utile pentru proba interviului, verificarea psihologică şi examinarea medicală.
Conţine ULTIMELE MODIFICĂRI LEGISLATIVE: este vorba de cele aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23 din 6 iunie 2012, precum şi de modificările din data de 14 iunie 2012 aduse de CSM la regulamentele de admitere.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii