Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Judecator sanctionat disciplinar pentru amanari repetate de pronuntari si repuneri pe rol a cauzelor
15.06.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 13 iunie 2012, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Comisia de disciplină pentru judecători împotriva domnului Moroşanu Gheorghe, judecător în cadrul Judecătoriei Bicaz, şi a aplicat domnului Moroşanu Gheorghe sancţiunea disciplinară prevăzută de dispoziţiile art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, constând în diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunară brută cu 15% pe o perioadă de 3 luni, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. e) şi h) teza a II-a din acelaşi act normativ, potrivit unui comunicat al CSM.

Motive:
– amânarea, în mod repetat, de pronunţări în mai multe dosare pe durate care au depăşit semnificativ termenele prevăzute de art. 260 alin. (1) Cod procedură civilă şi art. 206 Cod procedură penală şi a dispus, în mod repetat, repunerea pe rol a dosarelor în care sa fost amânată pronunţarea, datorită studiului insuficient al dosarelor rămase în pronunţare.
– nerespectarea dispoziţiile procedurale conţinute în art. 356 şi 357 alin. 1 Cod procedură penală, dispoziţiile art. 261 alin. 1 pct. 5 Cod procedură civilă, fiind create premisele încălcării dreptului la un proces echitabil consacrat de art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, încălcând şi alte reglementări şi norme de procedură prevăzute de Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, de Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, de Codul de procedură civilă şi, respectiv, Codul de procedură penală.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti