Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

OUG privind unele masuri in domeniul cultural


15 iunie 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Contencios administrativ, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 400 din data de 14.06.2012 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 400/2012 privind unele masuri in domeniul cultural.

Ordonanta de urgenta stabileste reorganizarea Institutului Cultural Roman, care va trece de sub autoritatea Presedintelui Romaniei, sub control parlamentar.
Astfel, Institutul Cultural Roman va fi organizat ca autoritate administrativa autonoma, cu personalitate juridica, sub control parlamentar.

Consiliul de conducere este condus de presedintele Institutului si are urmatoarea componenta:
–  presedintele Institutului;
– un membru desemnat de Presedintele Romaniei;
– un membru desemnat de primul-ministru;
– un secretar de stat desemnat de ministrul afacerilor externe;
– un secretar de stat desemnat de ministrul culturii si patrimoniului national;
– un secretar de stat desemnat de ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului;
– presedintele Academiei Romane sau un vicepresedinte desemnat de acesta;
– 14 membri numiti de plenul Senatului, cu votul majoritatii senatorilor prezenti, dintre care 7 membri la propunerea asociatiilor si uniunilor de creatori si 7 membri la propunerea Biroului permanent al Senatului.

Conducerea operativa a Institutului este asigurata de un presedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de 2 vicepresedinti, cu rang de subsecretari de stat, numiti si revocati din functie de plenul Senatului. Mandatul vicepresedintilor este de 4 ani, cu posibilitatea de a fi reinnoit. Functia de vicepresedinte al Institutului este incompatibila cu calitatea de membru al unui partid politic.

In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, plenul Senatului va numi conducerea operativa a Institutului, precum si membrii Consiliului de conducere a caror desemnare este de competenta sa.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro