BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

OUG privind unele masuri in domeniul cultural

15.06.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 400 din data de 14.06.2012 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 400/2012 privind unele masuri in domeniul cultural.

Ordonanta de urgenta stabileste reorganizarea Institutului Cultural Roman, care va trece de sub autoritatea Presedintelui Romaniei, sub control parlamentar.
Astfel, Institutul Cultural Roman va fi organizat ca autoritate administrativa autonoma, cu personalitate juridica, sub control parlamentar.

Consiliul de conducere este condus de presedintele Institutului si are urmatoarea componenta:
–  presedintele Institutului;
– un membru desemnat de Presedintele Romaniei;
– un membru desemnat de primul-ministru;
– un secretar de stat desemnat de ministrul afacerilor externe;
– un secretar de stat desemnat de ministrul culturii si patrimoniului national;
– un secretar de stat desemnat de ministrul educatiei, cercetarii, tineretului si sportului;
– presedintele Academiei Romane sau un vicepresedinte desemnat de acesta;
– 14 membri numiti de plenul Senatului, cu votul majoritatii senatorilor prezenti, dintre care 7 membri la propunerea asociatiilor si uniunilor de creatori si 7 membri la propunerea Biroului permanent al Senatului.

Conducerea operativa a Institutului este asigurata de un presedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de 2 vicepresedinti, cu rang de subsecretari de stat, numiti si revocati din functie de plenul Senatului. Mandatul vicepresedintilor este de 4 ani, cu posibilitatea de a fi reinnoit. Functia de vicepresedinte al Institutului este incompatibila cu calitatea de membru al unui partid politic.

In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, plenul Senatului va numi conducerea operativa a Institutului, precum si membrii Consiliului de conducere a caror desemnare este de competenta sa.

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate